Lidé se štíhlýma nohama a buclatým bříškem jsou více ohroženi infarktem

Řada lidí se domnívá, že když mají štíhlá stehna a zadek, nejsou ohroženi chorobami srdce a cév či diabetem typu 2. Ale opak je pravdou. Jedinci, kteří mají sice štíhlou postavu od pasu dolů, ale právě kolem břicha nosí výraznou zásobu tuku, jsou ohroženi infarktem a diabetem typu 2 víc než ti, kdo mají na zadku a stehnech tuk, zatímco v pase jsou útlejší.

Tento tuk – od pasu dolů dávající postavě tvar hrušky – má jaksi ochranný vliv na srdce a cévy i metabolismus. Opět se tak potvrzuje, že z hlediska metabolického zdraví a zdraví oběhové soustavy je vůbec nejhorší tuk uložený v oblasti břišní dutiny a pasu.

„Nadměrné zásoby tuku kolem boků jsou metabolicky bezpečnější než nadměrné zásoby tuku kolem pasu. Jedinci, kteří nemají dobré genetické dispozice, by u sebe měli riziko infarktu a diabetu typu 2 snižovat právě tím, že budou dodržovat zdravý životní styl, stravovat se zdravě a dostatečně pohybovat aspoň třikrát týdně,“ tvrdí doktorka Claudia Langenberg z Cambridgeské univerzity v rozhovoru pro deník The Sun.

Jaký typ postavy máte?

Když člověk poslouchá, jaké existují typy postavy, může si chvíli připadat jako v prodejně zeleniny či na hodině geometrie. Nicméně se vyplatí znát svůj typ těla. Nejen kvůli zdraví (i když to je samozřejmě nejdůležitější), ale třeba i z důvodu oblékání. Takže do které skupiny patříte vy?

Slyšeli jste, že jste jablíčko, pak nejspíš máte přibližně stejně široká ramena jako boky, ale na rozdíl od jiných typů postav vám příroda nenadělila příliš viditelný pas (občas je širší než ramena). Obvod hrudníku máte s největší pravděpodobností větší než obvod boků. Zato se často můžete pyšnit štíhlýma nohama a úzkými boky.

Pokud máte úzká ramena, štíhlounký pas, ale poměrně výrazné a kulaté boky, budete s největší pravděpodobností patřit k ženám s postavou typu hruška. Zatímco jablka přibírají kila v oblasti bříška a pasu, vám se tuk ukládá na bocích a stehnech. Kromě štíhlého pasu máte nejspíš i štíhlé paže a menší ňadra.

A pak tu máme přesýpací hodiny. Tento typ postavy se vyznačuje přibližně stejnou šířkou ramen a boků, úzkým pasem, kulatými boky a výraznými ňadry. Tělo tedy opravdu připomíná přesýpací hodiny a dlouhou dobu bylo považováno za ideál krásy (ostatně i dnes v nejrůznějších anketách týkajících se přitažlivosti u mužů vyhrává).

Také se můžete setkat s postavou typu obdélník. Občas se jí říká také postava atletická nebo chlapecká – vyznačuje se totiž úzkými rameny, stejně úzkými boky a potlačenou křivkou pasu. V podstatě jsou ramena, pas i boky podobně široké. Příroda tomuto typu postavy většinou také nadělila drobnější ňadra. Další z typů atletické postavy má místo obdélníku tvar spíše obráceného trojúhelníku. To znamená, že vaše ramena jsou širší než boky, které jsou naopak poměrně nevýrazné a rovné. Na rozdíl od „obdélníků“ máte nejspíš větší ňadra.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat