Pachy těla není radno podceňovat

Není nic divného, když jste po hodinovém tréninku cítit potem nebo po třech dnech táboření bez sprchy páchnete na několik metrů daleko. Ale zpozornět byste měli ve chvíli, kdy se "cítíte" i přesto, že denně provádíte pravidelnou hygienu a nikdy předtím jste u sebe podobný zápach neregistrovali.

Páchnoucí moč

Páchnoucí moč mívá nejčastější příčinu v nedostatečném příjmu tekutin nebo změně jídelníčku, ale také může znamenat potíže se zánětem močových cest. Pokud tedy stále jíte to samé a zvýšený příjem tekutin nepřináší změnu, je na čase navštívit urologa, který provede vyšetření moči a ledvin.

Zápach genitálií

Zápach genitálií dovede být opravdu nepříjemný. Pokud přísně dodržujete intimní hygienu, může se jednat o některý druh pohlavních infekcí, ty přitom nemusí být provázeny žádnou bolestí, pálením, ani svěděním. Potíže se zápachem se však nevyhýbají ani mužům. Zápach genitálií může být u mužů způsoben zánětem močového ústrojí, ale také kožním onemocněním.

Nevábný dech

Páchnoucí dech je mezi lidmi velmi rozšířený, přitom dosti přehlížený jev. Nejčastěji je způsoben nedostatečnou nebo nesprávnou hygienou, kdy lidé při čištění zapomínají na mezizubní prostory, ve kterých se rozkládá zbytek potravin. Zbytky jídla v mezizubním prostoru zahnívají a způsobují záněty dásní, které o sobě též dávají vědět odporným zápachem. Další příčinou nevábného dechu je i onemocnění žaludku. Pokud vás tedy trápí zkažený dech, vaše první kroky by měly vést k zubaři. Pakliže ten neshledá ve vašich ústech příčinu zápachu, podstupte vyšetření žaludku.

Zápach potu

Odporný zápach zpoceného těla jistě všichni dobře známe. V létě se s ním setkáváme v hromadné dopravě, ve frontách v obchodech atd. Jenže nás může nemile překvapit, když jsme to najednou my, kdo je potem cítit. Nejčastější příčina nevábně páchnoucího těla je ve špatné životosprávě. Nedostatek minerálů v potravinách, které přijímáme, nadbytek solí v uzeninách, nedostatečný příjem tekutin a nedostatečná hygiena. To jsou faktory, které nejčastěji způsobují, že páchneme. Někdy se však může jednat i o projev cukrovky, onemocnění štítné žlázy nebo jater.

Páchnoucí nohy

Zápach nohou patří mezi nejhorší, které lze u člověka cítit. Pokud se to týká i vás, zkuste v první řadě změnit obuv. Dejte přednost prodyšným modelům z přírodních materiálů, které době sají pot. Pokud se k zápachu přidá pálení, svědění nebo začervenání kůže, máte nejspíš co dělat s kožní plísní.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Nový horoskop Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat