Bojujte barvami proti příznakům PMS

PMS neboli předmenstruační syndrom dokáže leckterou ženu potrápit vždy v poslední třetině měsíčního cyklu. Pokud i vy míváte před menstruací silné bolesti v podbřišku doprovázené bolestí hlavy, přibýváním na váze, oteklostí či psychickými problémy, užívejte vhodné minerály a vitaminy. S nepohodlím však pomohou i určité barvy!

Deprese, agresivní nálady a neovladatelná chuť na sladké? No jistě, měsíc co měsíc se něco takového opakuje. Příčiny PMS přitom nejsou zcela objasněny, ale jisté je, že se týkají hormonální nerovnováhy a vše se točí okolo hormonů progesteronu a estrogenu. V jedné finské studii bylo zjištěno, že v pozadí, a to až v 70 %, hraje roli dědičnost. Příznaky PMS zhoršují i určité negativní psychické faktory, stejně jako nevhodné stravovací návyky (přemíra kofeinu, alkoholu, živočišných tuků). Buď jak buď, projevy PMS se dají zmírnit. Jak? Stačí vědět, co si tělo žádá!

Vitamin B6 (pyridoxin)

Jeho nedostatek snižuje tvorbu serotoninu, což vede k depresivním náladám, ale i silnějším bolestem v prsou. Kouření a hormonální antikoncepce jeho potřebu zvyšují.

Vápník

Tento minerál se podílí na hormonálním hospodaření v těle, účastní se přenosu nervových impulzů z jedné buňky na druhou. Jeho „podmíra“ i přebytek zhoršuje náladu.

Magnezium (hořčík)

Magnezium souvisí s hormonem estrogenem. Vysoké hodnoty estrogenu zvyšují jeho potřebu a naopak nízké hodnoty tento minerál negativně zhodnocují. Odborné studie uvádějí, že 360 mg denního přísunu hořčíku pomáhá při kolísání nálad, bolestech hlavy a křečích v podbřišku. Opravdu jej máte dostatek?

Strava

V těstovinách, celozrnných výrobcích či banánech se údajně nachází komplexní uhlovodany, které chrání před poklesem nálad či agresivitou, které jsou typické pro PMS. Pokud vás tedy ovládá smutek nebo výbušnost, přidejte na svůj stůl o jeden či dva banány denně navíc.

Barvy

Barvy mají vliv na vyplavování hormonů a celkovou psychiku člověka. Nejdůležitějším producentem hormonů je podvěsek mozkový, jenž můžete stimulovat žlutou barvou. Fialovou barvu použijte při agresivitě, červenou zase k utlumení depresí a probuzení životní síly. Barvy by měly dominovat na šatech nebo ložním prádle.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat