Jaké esenciální oleje používat při chemoterapiích

Navzdory tomu, co si mnoho lidí myslí o rakovině, není to trest smrti. Kromě moderních účinných léků existuje mnoho přírodních alternativ, které léčitelé používají již stovky let a které dokáží zmírnit příznaky onemocnění či vedlejší účinky léčby. A esenciální oleje jsou jednou z nich. I výzkumy totiž dokazují, že bývají účinné při chemoterapiích a nemají žádné vedlejší účinky.

Esenciální oleje mohou mít obrovský dopad na naše životy, proto bychom měli věnovat pozornost jejich potenciálu. Ve skutečnosti patří k tradičním součástem ajurvédské medicíny. Mimochodem právě ajurvéda kombinuje různé terapeutické techniky, jako jsou esenciální oleje používané v aromaterapii, s dalšími léčebnými postupy. Podle studie provedené v roce 2013 tyhle zázraky zvyšují kvalitu života pacientů s tímto onemocněním a mírní příznaky při chemoterapii. Které tři éterické oleje patří k naprosté špičce?

Kadidlo

Výzkumy naznačují, že esenciální olej kadidlo se podílí na ničení rakovinných buněk a podporuje zdraví a dlouhověkost mezi sousedními nerakovinnými buňkami. Tento olej má podle všeho anti-mutagenní a protinádorové vlastnosti, které zároveň snižují vedlejší účinky chemoterapie.

Levandule

Oblíbený olej levandule má také vliv na rakovinu, respektive na její prevenci. Levandule byla označena za silný přírodní antioxidant. Prokázala totiž, že pomáhá zvrátit škody způsobené volnými radikály. (Poškození volnými radikály může vést k řadě problémů, jako je chronické onemocnění a konkrétněji rakovina.) Výzkumní pracovníci v Rumunsku zjistili, že uvedený olej s opojnou vůní má při inhalaci silné antioxidační schopnosti. A stačí prý hodina „vdechování“ denně.

Lemongrass

V roce 2009 byla publikována studie, která hodnotila esenciální olej z citronové trávy pro jeho cytotoxicitu in vitro. Závěr je optimistický. „Naše výsledky ukazují, že lemongrass olej vykazuje slibnou protinádorovou aktivitu a způsobuje ztrátu životaschopnosti nádorových buněk,“ zní v oficiální tiskové zprávě. Opět platí, že i kdyby na tom všem bylo jen trochu pravdy, naděje umírá poslední.

Ačkoli účinnost esenciálních olejů je stále zkoumána, doposud poskytují slibné vyhlídky, které mohou pomoci předcházet rakovině, podporovat její léčbu a zároveň snižovat účinky spojené s terapií. Tak držme palce.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat