Skvalenový olej nahradí hravě pleťové krémy

Skvalenový olej byl nalezen v různých produktech péče o pleť, od obličejových sér až po denní krémy. Kromě toho, že z něj má prospěch vaše tvář, i organismus si přijde na své. Toužíte po silnějším imunitním systému nebo snížení vedlejších účinků chemoterapie? Lepšího parťáka nenajdete!

Skvalenový olej? Co je to? Nenasycený, produkovaný buňkami v těle, který se též vyskytuje ve žraločích játrech, olivách, cukrové třtině, pšeničných klíčcích či rýžových otrubách. Prokazatelně bojuje proti akné a zároveň zlepšuje celkový stav pokožky. To ale není to jediné, co umí, pokud je konzumován spolu s jídlem, nebo jako doplněk stravy. Jeho schopnosti jsou mnohem hlubší.

Snížení vedlejších účinků chemoterapie

Z experimentu provedeného na myších se ukázalo, že skvalen snižuje poškození DNA způsobené chemoterapeutickým doxorubicinem. Studie také potvrdila, že tato látka zvyšuje snášenlivost doxorubicinu a zároveň zabraňuje srdeční toxicitě, která je běžným vedlejším účinkem chemoterapeutické léčby. Dobrá zpráva!

Posílení imunitního systému

Skvalenový olej obsahuje prvky, jež mají schopnost posílit imunitní systém jedince. Podle studie American Cancer Society tento olej obsahuje alkylglyceroly, o nichž někteří výzkumníci tvrdí, že mohou bojovat proti nachlazení, virům a infekcím. Jiné stavy, jako je artritida, astma a psoriáza, se také díky léčbě skvalenovým olejem mírní.

Ochrana neuronů u Parkinsonovy nemoci

V jisté studii, které se opět účastnily myši, ale tentokrát s Parkinsonovou chorobou, byl skvalen podáván po dobu sedmi dnů. Hladina dopaminu v mozku hlodavců během této doby snížila oxidační poškození při současném zabránění toxicity chemické látky, jež ničí dopaminové neurony (6-OHDA).

Vzhledem k tomu, že tyto studie byly prováděny na zvířecích subjektech, není jisté, jak skvalen působí na lidi. Vědci se však snaží co nejdříve odhalit všechny mocné schopnosti tohoto oleje, přičemž tvrdí, že počáteční výzkumy jsou slibné. Tak kéž by!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat