Domácí vodní kefír je probiotický doping pro střeva

Rádi byste svému zažívání a útrobám dopřáli zdravé fungování, ale vyhýbáte se mléčným produktům? Zkuste domácí RAW vodní kefír. Je stejně jako kefír zdrojem kvalitních probiotik.

Klasický kefír znají všichni. Jedná se o fermentovaný mléčný výrobek, který je bohatý na bakterie šetrné ke střevu. Posiluje imunitu a trávení. Kefír se přitom vyrábí fermentací mléka s kvasinkovým nebo bakteriálním fermentačním startérem. Není však jedinou možností, kterou si lze dopřát. Příznivci „živého stravování“, nebo ti, kdo mají intoleranci na mléčné výrobky, mohou vsadit na kefír vodní.

Domácí RAW vodní kefír se vyrábí s pomocí tibi krystalů, což jsou japonské mořské krystaly (k mání převážně ve zdravých výživách). Jeho příprava přitom není náročná. A ty zdravotní účinky!

Posílení imunitního systému

Střevní bakterie hrají klíčovou roli při posilování odolnosti organismu. Kefír je ještě lepší zdroj prospěšných bakterií než jogurt nebo tvaroh.

Bez mléka, veganský zdroj probiotik

Díky svému vodnímu základu je tento nápoj vhodný pro vegany, kteří se chtějí držet dál od mléčných výrobků. V poslední době nabírá na popularitě jako svěží, lehký a perlivý nápoj ideální do parného léta.

Zlepšení celkového zdraví

Je známo, že kefír zabraňuje růstu určitých typů rakovinných buněk, snižuje riziko rakoviny prsu a rakoviny tlustého střeva. Kromě toho probiotické bakterie eliminují riziko některých střevních infekcí, a dokonce zabraňují opakování infekcí močových cest. Tak se neváhejte pustit do domácího experimentu!

Jak si vyrobit vodní kefír v pohodlí domova?

Na 1/2 litru kefíru potřebuje 3–4 lžíce ibi krystalů, 1/2 l vody (stačí kohoutková) a podle potřeby 1 lžíci medu/kokosového cukru či sirupu z agáve a nějaké sušené ovoce, například rozinky nebo datle. Není to však podmínkou.

Tibi krystaly propláchněte na sítku studenou vodou. Do půllitrové sklenice si připravte studenou vodu s rozmíchaným medem nebo jiným přirozeným sladidlem. Krystaly vsypte do vody a přidejte ovoce. Sklenici uzavřete tak, aby uzávěr nebyl dotažený, během kvašení uniká oxid uhličitý. Kefír nechte kvasit jeden až dva dny při pokojové teplotě. Poté jej sceďte přes sítko a konzumujte. (Před konzumací můžete vychladit.) Tibi krystaly následně propláchněte a celý postup opakujte.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat