Uvolňovací polohy pro úlevu od nejrůznějších bolestí těla

Trápí vás chronické bolesti zad, krční páteře, menstruační bolesti nebo křeče žaludku? Jakýkoliv pohyb je pak pro vás utrpením? Na pomoc nevoleljte hned chemické tlumiče bolesti, ale vyzkoušejte ty správné polohy, které vám pomohou uvolnit bolestivé partie?

Krční páteř

Pokud vás často bolí za krkem, zkuste si od těchto nepříjemností ulevit správnou polohou. Přeložte ručník podélně napůl, poté ho srolujte do ruličky a nahřejte na topení. Lehněte si na záda, teplým, smotaným ručníkem podložte krk (pouze krk, nikoli hlavu) a uvolněte se. Vydržte takto alespoň dvacet minut, poté zkuste krk promasírovat a opatrně rozhýbat. Dle potřeby ručník opakovaně nahřívejte.

Menstruační bolesti

Nejlepší metodou, jak si ulevit od bolestí spojených s ženským cyklem, je bezpochyby cvičení, které od křečí uleví nejspolehlivěji. Pokud se na jakékoli protažení necítíte, můžete si pomoci alespoň tím, že si lehnete na bok, kolena přitáhnete k břichu a mezi ně vložíte polštář. Takzvaná poloha plodu a opora mezi stehny napomůže uvolnění tlaku na břišní svaly a zmírní křeče.

Bolest v bedrech

Pokud vás bolí v bedrech, lehněte si na záda, podložte kolena polštářem a zhluboka dýchejte. Tato poloha uleví svalům v okolí bederní páteře a hluboké nádechy způsobují sesedání páteře do správné pozice, čímž uvolňují blokace.

Při bolestech bederní páteře může pomoci i poloha na břiše, to ale pouze v případě, že máte skutečně tvrdou matraci, na které se nebude páteř prohýbat. Páteř je v této pozici v přirození pozici, dochází při ní k vyrovnání tlaků v meziobratlových ploténkách a následné úlevě od bolesti.

Žaludeční křeče

Při pálení žáhy a bolestech žaludku pomáhá, kromě jiného, ležení ve zvýšené poloze. Lehněte si na záda, záda a hlavu podložte dvěma polštáři, mírně pokrčte nohy a lehce se nakloňte na bok. Tato poloha napomáhá uvolnění vnitřních orgánů, které mohou správně pracovat a podporovat tím trávicí systém. Mírné stočení na bok eliminuje tlak na žaludek a zvýšená poloha hlavy nedovolí žaludečním šťávám dostat se zpět do jícnu, kde způsobují nepříjemné pálení.

Křeče v nohou

Jestliže vás po dlouhém dni trápí bolest nohou, nejlepší možností je lehnout si a nohy položit na vyvýšené místo. Podložte ale celé nohy, ne jen paty, které si opřete o područku sedačky. Naskládejte si polštáře od kolen až po paty a odpočívejte. Tato poloha vás zbaví otoků a tím zajistí správnou cirkulaci krve.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat