Proč je dobré pít během menstruace fenyklový čaj

Měsíc co měsíc trpíte silnými křečemi, nevolností i slabostí? Měla byste vědět, že okamžitou úlevu slibuje fenykl, který ryze ženské období dokáže zpříjemnit. I díky tomu, že prokazatelně zlepšuje náladu!

O tom, že fenykl není ledajakou rostlinou, informuje nejeden historický pramen. Římští vojáci mu přisuzovali zázračnou moc, neboť věřili, že jim při jejich výpravách dodá sílu a zdatnost. Anglosasové si zase nemohli vynachválit jeho léčebné vlastnosti, zatímco v Anglii měl pověst prostředku, jež spolehlivě potlačuje chutě k jídlu. Jak může fenykl posloužit konkrétně vám? Čaj z něj připravený se doporučuje pít hned z několika důvodů!

Úleva od křečí, kterou přivítáte

Odborníci se netají názorem, že bolestivou menstruací trpí vysoké procento žen. Vzhledem k tomu, že průměrná příslušnice něžného pohlaví má cyklus zhruba 3500 dní svého života, je otázka úlevných medikamentů opravdu na místě. Na možnosti první pomoci se zaměřila nedávná íránská studie, jejíž poznatky informují o tom, že zmíněná aromatická rostlina podstatně zmírňuje menstruační křeče, nevolnost i slabost. Experti si to vysvětlují tím, že obsažené látky uvolňují děložní svaly a zlepšují průtok krve v pánevní oblasti, čímž dochází k útlumu bolesti.

Lepší nálada? Na počkání!

Asi není třeba zmiňovat, že během periody člověk nemá zrovna nejlepší náladu. Chcete znát tajemství, jak si ji vylepšit? Na podrážděnost lze snadno vyzrát fenyklovým čajem! Tahle „medicína“ totiž nabízí poměrně dost draslíku, o kterém je známo, že vykazuje podobné účinky jako serotonin - hormon štěstí. Už po pár doušcích vám tedy v žilách začne opět kolovat optimismus. Ale výhod je tu víc…

Snadnější hubnutí. A to vážně

I v případě diety na fenyklový poklad můžete vsadit. Vlastně, byli byste sami proti sobě, kdybyste to neudělali. Tenhle mírumilovný fitness spojenec prospívá trávení, čímž umožňuje organismu lépe vstřebávat živiny. Zároveň snižuje hladinu glukózy a detoxikuje organismus, zatímco předchází zadržování tekutin. V konečném důsledku je tedy famózní zeštíhlující zbraní!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat