Domácí prostředky na opar, které zaberou

Máte opar a nevíte, co si s ním počít? Hlavně žádnou paniku, záchranné lano nabízí zelí, droždí nebo zelený čaj. Tyto poklady z kuchyně podstatně urychlí jeho léčbu, takže se vyplatí povolat je do akce. A nejlépe ihned!

Asi každý se na vlastní kůži přesvědčil o tom, že opar dokáže potrápit i 14 dní. Že na toto infekční onemocnění, které vyvolává virus Herpes simplex, platí jen produkty z lékárny, jež nejsou zrovna nejlevnější? Ale kdepak! I domácí prostředky v likvidaci nevzhledné a svědící patálie mohou pomoci. Konkrétně tyhle mají tu nejlepší pověst!

Zelí. A to vážně

Některé prameny uvádí, že zelí se pěstuje již čtyři tisíce let, přičemž ho používali už staří Egypťané, a to nejen jako mocný léčivý prostředek, ale i obětní dar. Košťálovou zeleninu kulatého tvaru ovšem vychvalují i odborníci, podle kterých posiluje imunitu a zlepšuje trávení, zatímco snižuje riziko kardiovaskulárních chorob. Ovšem pozor, zelné listy také značně urychlují léčbu zmíněného nešvaru, což moc dobře věděly už naše babičky. Přikládejte si je na postižené místo několikrát denně, rázem bude po starosti.

Droždí. I na něj můžete vsadit

Když jde o opary, kupodivu i podceňované droždí má nedocenitelnou hodnotu. Smíchejte ho s trochou vody a vzniklou pastu využijte jako mastičku. Tento medikament díky vysokému obsahu vitaminů B podporuje hojení, takže podstatně zkracuje rekonvalescenci. A je za hubičku!

Zelený čaj? Všestranný lékař

Zelený čaj se chlubí mnoha působivými přínosy, mezi které patří například redukce cholesterolu či prevence zubních kazů. V jeho souvislosti se hodně mluví také o omezené pravděpodobnosti arteriální hypertenze a některých typů rakoviny. O životabudiči s dlouhou tradicí je také všeobecně známo, že příznivě ovlivňuje lidskou psychiku, neboť zabraňuje úzkostným stavům. To ale pořád není všechno, protože tenhle spasitel vás zachrání i od jmenované neestetické „ozdoby“. Jak s ním naložit? Použitý čajový sáček vložte na pár minut do mrazáku a poté si s ním chlaďte „rudého nepřítele“.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Míchaná vejce s chřestem

(8 hlasů)

Omeleta se sýrem

(8 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat