Alergikům nastalo peklo. Pár kroků, které příznaky zlehčí

Jaro je sice pro většinu lidí nejkrásnějším obdobím roku, ale pro mnohé také začátkem sezony plné alergií. Jak si toto období co nejvíce usnadnit?

Samozřejmě, spolehlivým bojovníkem proti alergiím jsou léky, ale můžete jim práci trochu ulehčit. A stačí poměrně málo…

1. Vysávám, vysáváš, vysáváme

Spousta alergiků si od nepříjemného slzení či rýmy neodpočine ani doma. Na vině přitom nemusejí být jen alergeny, jež si s sebou přinesli z venku, ale také ty, jež se „ukrývají“ u nich doma. Nejlepším řešením je vytáhnout ze skříně vysavač a pořádně vyluxovat celý byt. Oproti ne-alergikům tuto nepříliš oblíbenou proceduru budete muset absolvovat i několikrát za týden (jsou lidé, kteří musejí vysávat denně), ale zlepšíte si tím svůj alergenní domov…

2. Ze dveří do sprchy a pračky

TIP redakce

V likvidaci alergenů má prokázané účinky praní s pomocí páry. Ovládnout páru zvládnete pomocí parních praček LG, které využívají technologie TrueSteam, tedy čistí prádlo pomocí páry. Tyto parní pračky obdržely britskou certifikaci BAF, která potvrzuje zničení až 99,9 % alergenů! Přímo pro alergiky je připraven speciální program, díky němuž bude oblečení zcela nezávadné.

Nečekejte se sprchou až na čas před spaním nebo do rána. Osprchujte se hned, jak přijdete domů. Smyjete ze sebe všechny potenciální alergeny, jež jste si přinesli. Nezapomínejte na mytí vlasů (nechcete-li je příliš vysušovat, nemusíte je drhnout každý den šamponem, jen je pořádně propláchněte vodou). Prach a pyl tak nebudou mít šanci vás trápit celý večer.

Důležité je také shodit ze sebe veškeré oblečení, na němž jsme si domů přinesli spoustu alergenů. Moc ho neprotřepávejte, ať si alergeny nerozvíříte i v domácnosti, a šup s ním do pračky.

3. Vsaďte na sůl

Pokud vás trápí alergická rýma, zkuste výplach nosních dutin lehce slanou vodou. Pravda, není to nic příjemného, ale úleva od ucpaného nosu je docela adekvátní odměnou. Pokud je výplach nad vaše schopnosti, zkuste slanou vodu aplikovat do nosu pomocí spreje.

4. Nezapomínejte na mobil

Vysmýčili jste doma každý kout, vyluxovali každé zrnko prachu, ve sprše spláchli poslední zbytky alergenů, a přesto nemáte pocit, že by se alergie, respektive její projevy, nějak extra zlepšily? Zkuste pořádně „umýt“ také svůj mobilní telefon. Ten sice příliš prachu nebo pylu nejspíš neobsahuje, ale některé mikroby, jež se na něm za celý den používání usadí, mohou symptomy alergie zhoršovat.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:27
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:12
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:01

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat