Smoothie z třešní pročistí tělo a pomůže s hubnutím

Konečně můžete vyrazit na samosběr třešní! Regulují krevní tlak, zvyšují ochranu před rakovinou a fungují jako prášek na bolest. Aby toho nebylo málo, tohle lahodné občerstvení bojuje i proti nadváze a artritidě!

Mixované koktejly neboli smoothies jsou poslední dobou v gastronomické módě, z čehož mají radost zejména odborníci. Ti totiž chválí každý kousek ovoce, zeleniny nebo jiné prospěšné pochutiny, kterým si moderní populace zpestří jídelníček. Když už jsme u toho, co si obvykle do svého drinku přidáváte právě vy? Vzhledem k tomu, že sezona třešní je v plném proudu, doporučujeme do přípravy zakomponovat i tyto červené poklady. Jaké sladké benefity z nich můžete čerpat?

Regulace krevního tlaku. Ta přijde vhod

Šťavnaté ovoce, jež se řadí mezi peckoviny, má prý podobné účinky jako běžně předepisované léky na normalizaci tlaku. S takovým odvážným tvrzením přichází vědci z americké Michiganské univerzity, kteří schopnostem zmíněných plodů zasvětili hned několik studií. Experti na jejich základě považují „kulatou medicínu“ za prevenci kardiovaskulárních chorob i lahodný způsob, jak kondici srdce podstatně vylepšit. Jdete do toho?

Útlum bolestí i artritidy? Bez problému

Jiný americký výzkum, provedený tentokrát Bostonskou univerzitou, zase prokázal, že bohatá nabídka antioxidantů obsažených v třešních snižuje hladinu oxidu dusnatého, který se dává do souvislosti s osteoartritidou i revmatoidní artritidou. Lékaři rovněž zastávají názor, že jedinečné složení uvedené potraviny výrazně přispívá ke zmírnění bolestí různého původu, tudíž hodí záchranné lano v případě migrény i namožených svalů.

Podpora při hubnutí a ochrana před rakovinou

K výčtu pozitiv jmenované přírodní sladkosti patří i to, že platí za bohatý zdroj vlákniny. Poznatky Amerického institutu pro výzkum rakoviny (AICR) sdělují, že právě tato složka potravy omezuje riziko rakoviny tlustého střeva, pomáhá detoxikovat organismus a díky schopnosti navodit dlouhý pocit sytosti usnadňuje redukci váhy. Sluší se dodat, že vláknina zároveň „usměrňuje“ hladinu škodlivého cholesterolu a příznivě ovlivňuje fyzickou kondici.

Zdroj: onelovelylife.com, healthline.com







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat