Namasírujte si nohy. Budete šťastnější a lépe se vyspíte

Chcete mít lepší náladu, pevnější zdraví i jistotu, že dnes večer usnete „natotata“? Vezměte si do parády svá chodidla. Pokud jim dopřejete několikaminutovou masáž, o tyhle báječné výhody budete mít postaráno!

Máte za sebou těžký den plný stresu, starostí a shonu, proto jste unavení a bez nálady? O důvod víc, proč si namasírovat nohy. To byste možná nevěřili, jak vám hnětení pokožky udělá dobře! Ostatně, tuto činnost s cílem zlepšení svého zdraví i psychického rozpoložení lidé prováděli již před pěti tisíci lety, což o něčem vypovídá. Jaké konkrétní benefity vám to přinese?

Lepší krevní oběh. A ten se hodí

Krevní oběh často narušuje nadmíra sezení, dlouhé stání i nošení bot, které sice vypadají hezky, nicméně příliš pohodlí nezajistí. S tím jsou ovšem spojená jistá rizika zahrnující kardiovaskulární choroby, mozkové poruchy nebo ledvinová onemocnění. Jak situaci napravit? Poznatky americké studie, jež publikoval magazín Archives of Physical Medicine and Rehabilitation, sdělují, že tření dolních končetin podporuje oběhový systém, což nejenže omezuje pravděpodobnost uvedených zdravotních komplikací, ale také pomáhá na křečové žíly, zatímco zlepšuje funkce všech orgánů.

Pocit relaxace, co je k nezaplacení

Jiný výzkum, tentokrát zveřejněný v časopise BMC Nursing, zase prokázal, že zmíněná činnost navozuje dobrou náladu a zbavuje nervozity i úzkostí, neboť zvyšuje produkci „šťastných hormonů“ v mozku. Experti dokonce připouští, že tímto způsobem lze zmírnit i smutek po rozchodu nebo ztrátě blízkého člověka. Podle všeho jde tedy o efektivní náhradu antidepresiv!

Kvalitnější spánek, který si zasloužíte

Z lékařských statistik jednoznačně vyplývá, že poruchy spánku postihují přibližně 45 % tuzemské populace. A to je poměrně „havarijní stav“! Týká se tohle téma i vás? Pak by vás mohlo zajímat, že kromě meditace, aromaterapie, konzumace bylinkových čajů a léků na předpis funguje jako spolehlivá ukolébavka i masáž nohou, která stimuluje reflexní body podél meridiánů (dráhy lidského těla, jimiž proudí životní energie člověka). Tedy alespoň takový názor zastávají íránští vědci, o jejichž průzkumu informuje tamní žurnál Journal of Nursing Critical Care.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat