Starejte se o své zuby. Implantáty vás potíží nezbaví

Trápí vás potíže se zuby a napadají vás myšlenky, že si je jednoho krásného dne necháte nahradit implantáty a budete mít do konce života vystaráno? Mýlíte se! Pravé zuby vám nenahradí ani ten nejlepší stomatolog a tučný obnos, který za umělý chrup budete nuceni vynaložit. Péči o váš chrup tedy není radno podceňovat.

Prevence je alfou a omegou

Mnoho lidí navštěvuje zubního lékaře jen tehdy, má-li se svými zuby nějaké potíže. Jenže zuby vydrží skutečně hodně, a když už začnou bolet, znamená to, že jsou z nějakého důvodu silně poškozeny. Pokud necháte potíže se zuby zajít moc daleko, dříve nebo později o ně přijdete.

Proto zubní lékaři tolik upozorňují na důležitost pravidelných prohlídek, alespoň jednou za půl roku. Jedině tak je zubař schopný udržet s vaší pomocí a pečlivě prováděnou hygienou vaše zuby v dokonalé kondici.

Plíživá předzvěst tekuté stravy

Začíná to nenápadně. Jeden kaz, pak druhý, zápach z úst, ustupující dásně, bolest a trnutí a nakonec díra místo zubu. Dokud o jeden skutečně vlastní vinou nepřijdete, většinou si ani neuvědomíte, jakou mají vaše zuby hodnotu. Zdravý chrup je důležitý nejen pro kvalitu vašeho života, ale také z hlediska společenského postavení. Jednoduše řečeno, se třemi zkaženými zuby nejspíš mnoho parády nenaděláte.

Implantáty situaci nevyřeší

Ačkoli se může zubní náhrada jevit jako jednoduché řešení, nemyslete si, že se o implantované zuby nemusíte starat. Péče o umělý chrup je stejně důležitá, jako péče o ten pravý.

Implantáty také nejsou vhodné pro každého. Lékaři nedoporučují zavádění implantátu v případech pokročilé paradentózy, kdy již dochází k ustupování kostí, ale také kuřákům, kterým se tkáň v ústech špatně hojí a tělo implantát jednoduše nepřijme. Implantáty také nejsou příliš vhodné pro pacienty s cukrovkou.

Pokud se i přes možné komplikace pro umělý chrup rozhodnete a vaše tělo jej nepřijme, není již jiná možnost, jak zub nahradit.

Poslední šancí, jak neskončit na tekuté stravě, je umělá zubní protéza, kterou jste jistě jako malí vídali ve sklenicích vašich babiček či dědečků. U starých lidí je pochopitelné, že nemají zuby v takové kondici jako za mlada, ale skončit s vyjímatelnou protézou ve třiceti letech nechce asi nikdo. Myslete na to a starejte se o své zuby jak nejlépe umíte!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat