Není toust jako toust. Zkuste je naslano i nasladko

Kdo by nemiloval tousty. Jsou rychlou večeří i dobrou snídaní, na svačinu uspokojí nejeden hladový či mlsný jazýček. Ovšem byla by chyba myslet si, že do nich patří jen obligátní sýr a šunka. Vyzkoušet je můžete na desítky způsobů! Navíc není toust jako toust. Na trhu se objevila novinka s názvem Toustís, kterou vyzkoušely i naše testerky v rámci chutného testování. Přečtěte si jejich hodnocení nebo recenze!

3 tipy pro inspiraci

Jak si onu novinku Toustís, která není typickým toustovým chlebem, vychutnat? Vyzkoušejte třeba některý z následujících tipů!

Rajčatové potěšení


Chcete si připomenout chuť Itálie? Pak vyzkoušejte rajčatovou náplň do Toustís. My k ní přidali i mozzarellu a balsamico. Díky ogrilování vám rajčata toust nerozmočí.

Suroviny: 1 bulka Toustís tmavý, 2 rajčata, 1 stroužek česneku, olivový olej, čerstvá bazalka, sůl, pepř.

Postup: Nakrájíme rajčata na malé kostičky, necháme přes cedník vykapat. Přidáme nakrájený česnek, natrhanou čerstvou bazalku, sůl, pepř a zalijeme troškou olivového oleje, necháme odležet. Toustís podélně rozkojíme. Na rozpálené pánvi na sucho opečeme z obou stran, na oba Toustís přidáme rajčatovou směs a ozdobíme čerstvou bazalkou.

Ostrý s chorizem

Suroviny: 1 bulka Toustís tmavý, 4 plátky choriza, 2 plátky čedaru, papričky jalapeňos, hořčice

Postup: Toustís rozkrojíme nožem na 2 půlky. Každou opečeme na sucho na rozpálené pánvi z obou stran. Poté namažeme hořčicí, poklademe plátky choriza, přidáme papričky jalapeňos a navrch položíme plátky čedaru. Obložené toustís vložíme do rozpálené trouby na dvě minuty a necháme zapéct. Teplé podáváme.

Sladká Francie

Suroviny: 1 bulka Toustís světlý, 10 ml mléka, skořice, cukr, 1 vejce, máslo, zakysaná smetana, jahody, borůvky, maliny

Postup: V malé misce rozšleháme vejce, přidáme mléko, cukr a skořici. Toustís podélně rozkojíme a namočíme v mléce. Na rozpálené pánvi rozpustíme máslo a vložíme namočený toustís, pečeme z obou stran. Opečené toustís vyndáme a lehce osušíme na ubrousku. Navrch toustís přidáme zakysanou smetanu, pak zdobíme jahodami, borůvkami a malinami. Na závěr posypeme cukrem.

Rychlá a chutná dobrota

Naše testerky vyzkoušely v rámci testování Toustís od Penamu. Jak byly spokojené?

„V pátek jsme si udělali domácí párty u grilu a Toustís nám příšel vhod. Opečený na grilu s masem, zeleninou a dresingem chutnal opravdu všem. Je voňavý, nadýchaný. Nerozpadává se a velkou výhodou byly varianty tmavé a světlé pečivo - vybral si opravdu každý. Jen jsem musela schovat dva na sobotní snídani, abychom vyzkoušeli s manželem k snídani podle doporučených receptů. Opekli jsme Toustís na pánvi, přidali míchaná vejce s pažitkou a pochutnávali jsme si v pergole. Za naši rodinu super! A skvělé načasování testování v grilovací sezóně, chválila testerka Maag.


Toustís seženete jak v tmavé, tak světlé variantě. Obě našim testerkám moc chutnaly!

Musím přiznat, že jsem byla opravdu velmi mile překvapena skvělou chutí, hlavně tmavého Toustísu. Velice mi vyhovuje, že je již nakrojený, takže se snadno rozkrojí a dávám si ho do topinkovače. Je velmi křupavý, jemný a chutný. Vyzkoušela jsem několik variant, bílý jsem si udělala s ovocem, politým kokosovým mlékem, a mírně osladila stévií. S tmavým jsem více experimentovala, jako základ bylo vždy opečení v toustovači a vyzkoušela jsem přiložený recept "Rajčatový", který je vynikající, je rychlý a velmi chutný, také jsem si ho obložila různou zeleninou a pomazánkami. Jsem natolik spokojená, že mám doma již zásobu. Já osobně moc doporučuji, ohodnotila testerka konatovka.

Toustís jsem opékala v toustovači, každou polovinu zvlášť (nepřichytávají se) a musím říci, že s klasickými opečenými toasty se jejich chuť vůbec nedá srovnávat. Toustís jsou i po opečení mnohem měkčí, ale zároveň krásně křupavé a nesmírně lahodí oku. I ta jejich chuť a vůně je naprosto boží. Doporučuji je (a tak jsem je dělala i já) s míchanými vejci, přičemž jsem si recept vyladila ještě o rajčátka, pažitku a plátek kvalitního sýra. Balení je praktické - po 3 kusech, což je tak akorát si myslím pro každého. Další super věcí je potom i dlouhá trvanlivost, protože si tak můžete jejich zásoby bez obav zakoupit dopředu. Celkově doporučuji, pochutnala si celá rodina, a to jak na tmavých, tak na světlých, popsala testerka Ellie11.

Hodnocení všech testerek najdete ZDE.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 23:06
12 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:35
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:04

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat