Vůně orientu: Objevte sílu skořice i pro svou pleť

Nezaměnitelná chuť a vůně skořice je úžasným doplňkem nejen mnoha dezertů, ale i slaných jídel. Využitím v kuchyni však její možnosti zdaleka nekončí. Je škoda, že ji lidé konzumují tak málo. Má totiž blahodárné účinky na naše zdraví. Kromě toho ji lze využít i kosmetice a péči o domácnost.

Skořice pro zdraví

Aby byly účinky skořice prokazatelné, je třeba ji užívat déle než jeden měsíc. Stačí jedna čajová lžička denně, rozmíchaná ve větší sklenici vody. Pak má ale velmi dobré preventivní účinky proti vzniku Alzheimerovy choroby, případně potlačuje její projevy. Skořice je silný antioxidant, obsahuje mnoho minerálů, je výborným zdrojem vápníku a vlákniny. Podporuje činnost mozku, střev, zažívacího traktu a také napomáhá hlídat hladinu cukru v krvi.

Skořice je také přírodním antibiotikem, které má schopnost ničit nejrůznější plísně, záněty, viry a bakterie. V případě, že vás tedy trápí časté mykózy nebo angíny, měly byste si denně malou dávku tohoto zázraku dopřát.

Skořice pro krásu

Skořice urychluje látkovou výměnu a regeneruje tkáň. Je tedy úžasným prostředkem k dosažení dokonalé pokožky. Stačí smíchat polévkovou lžíci skořice a kelímkem bílého jogurtu a získáte dokonalou pleťovou masku nebo zábal proti celulitidě.

Při použití na obličej přidejte do směsi ještě velkou lžíci medu. Med se skořicí úžasně spolupracuje a vaše pleť bude dokonale hladká, zbavena všech pupínků a nádherně vypnutá. Med je také přírodní desinfekce, takže napomáhá hojení různých kožních poranění.

Skořice pro domácnost

Skořice nám lidem většinou voní a často si ji doma přidáváme do nejrůznějších dekorací. Hmyz její výraznou vůni ale rád nemá. Odpuzuje zejména moly a mravence. Vyrobte si tedy vlastní odpuzovač škůdců.

Do látkových pytlíčků nasypte skořici, hřebíček, bobkový list a trochu tymiánu a zavěste do skříní. Otravní moli už na vašich šatech hodovat nebudou.

Skořice pro štíhlý pas

Kromě spousty dalších vlastností má toto koření také schopnost rozpouštět tuky. Když vypijete každý den ráno a večer nápoj připravený z jedné lžičky skořice, jedné lžičky medu a horké vody, kila půjdou dolů sama. Nápoj je ideální konzumovat nalačno.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat