Přírodní prostředky na bolestivou menstruaci

S blížícím se menstruačním cyklem si vždy kupujete zásobu farmaceutických medikamentů, které utlumí křeče a zaberou při bolehlavu? Vyzkoušejte sílu kontryhelu, heřmánku nebo mateřídoušky. Účinek je stejný, a navíc nehrozí vedlejší účinky!

Ze statistik vyplývá, že bolestivou menstruaci zažívá přibližně třetina žen. I vy pokaždé doslova trpíte kvůli stahům v podbřišku, které jdou ruku v ruce s pocitem na zvracení, přičemž cítíte i nepříjemný tlak na prsou? O tom, že žádná hitparáda to není ani s vaší náladou, protože „chytáte na první našlápnutí“, raději ani nemluvit. Proč vlastně menstruace přináší takové nepohodlí?

Hormony nejsou jedinými viníky

Odborníci zastávají názor, že příčin může být hned několik. Nejčastěji se jedná o změněnou děložní aktivitu, kterou mají „na svědomí“ prostaglandiny, což jsou látky zvyšující kontrakce děložní svaloviny. Svojí troškou do pomyslného mlýna přispívá i hormon vazopresin. Ten způsobuje bolest na základě nedokrvení děložní tkáně, neboť má vliv na cévy. Strůjcem však může být i chronický zánět v pánevní oblasti či srůsty vzniklé po nějaké předchozí operaci (třeba slepého střeva). Buď jak buď, o vašem každoměsíčním utrpení by určitě měl vědět váš gynekolog. A než se k němu dostanete, zkuste si ulevit osvědčenými přírodními prostředky. Které zaberou?

Kontryhel jako doporučená první pomoc

Kontryhel obecný je králem ženských bylinek, který má podle starých pověr magické účinky. Babky kořenářky přísahají, že podporuje plodnost a výrazně zvyšuje šance na početí. Zároveň stimuluje tvorbu mateřského mléka a tlumí výše zmíněné bolesti, zatímco se uplatní při léčbě všemožných zánětů i kvasinkových chorob. Rovněž mírní nepříjemné potíže spojené s menopauzou, pomáhá při průjmu, čistí krev a bojuje proti úzkostem a splínům.

Heřmánek. Na ten nezapomínejte

I tahle bylinka má hodně dobrou pověst, pokud jde o vyřešení mnoha neduhů. Že se heřmánek hodí jen na nespavost? Co vás nemá! Téměř s okamžitým účinkem odstraňuje křečovité stahy, tudíž je báječným analgetikem. Také urychluje hojení ran, reguluje hladinu cholesterolu a dokáže zatnout tipec pálení žáhy.

Mateřídouška? Dobrý přítel

Vzhledem k tomu, že douška mateří, jak se jí občas říká, vykazuje protibakteriální, protivirové a protiplísňové účinky, často se využívá jako kloktadlo při zánětech dutiny ústní. Stejně účinně ale tiší menstruační bolesti, kašel i závratě. Dlužno dodat, že vsadit na ni můžete také v případě akné, astmatu, nachlazení nebo epilepsie.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rizoto

(1 hlasů)

Pizza šneci

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat