Nejzdravější houby pro podporu imunity i dlouhověkosti

Máte rádi houby? Ochutnejte chagu sibiřskou, reishi nebo shiitake. Po jejich konzumaci se vám zreguluje tlak i cholesterol, zesílí imunita a vylepší myšlení. Postaráno budete mít i o prevenci rakoviny!

Na fascinující vlastnosti hub vědečtí výzkumníci upozorňují poměrně často. A pravděpodobně to jinak nebude ani v budoucnu, neboť z hlediska zdravotních přínosů je v současné době zkoumáno více než 100 druhů. Které jsou vůbec neprospěšnější? Hodně se mluví o těchto odrůdách. V našich lesích byste je ale hledali marně!

Chaga sibiřská, elixír všeho dobrého

Chaga je vysoce ceněná houba, jež se celá staletí používá v tradičním sibiřském i čínském lékařství. Vyskytuje se v oblastech severní Asie a severní Evropy, a to velmi zřídka, proto je vzácná. Tento živý organismus je účinný při posílení imunity, zatímco pomáhá odstraňovat nahromaděné toxiny a zabraňuje růstu rakovinových buněk. Zároveň stimuluje centrální nervový systém, ochraňuje pokožku před UV zářením a léčí žaludeční vředy. Doporučován je také osobám s diabetem a pacientům se záněty žaludku.

Reishi, tajemství dlouhověkosti

Tento zázrak přírody má v tradiční medicíně pověst prostředku, jež má velký vliv na dlouhověkost. Vlastně, nejen tam! I nejnovější studie potvrzují, že zlepšuje koncentraci i myšlení, odvrací nemoci srdce a rychle regeneruje jaterní buňky. Dále zvyšuje odolnost vůči stresu, bojuje proti virům a posiluje antioxidační schopnosti buněk. Ovšem reguluje také hladinu hormonů a tlumí zánětlivé procesy v těle.

Shiitake, mocný dar

Houba shiitake pochází z Japonska. Je velmi bohatá na potřebné esenciální aminokyseliny, minerální látky i vitaminy skupiny B. Její „vedlejší účinky“? Vzhledem k tomu, že ji někteří odborníci považují za jednu z nejzdravějších potravin na planetě, jich není málo. Jinak zvaný houževnatec jedlý reguluje škodlivý cholesterol a metabolizuje karcinogeny v organismu. Působí rovněž jako antibiotikum, normalizuje krevní tlak a omezuje pravděpodobnost kardiovaskulárních onemocnění. Nelze mu odepřít ani to, že mírní symptomy alergií, zatímco podporuje potenci.

Zdroj: learn.freshcap.com/tips/healthiest-mushrooms/, time.com/5500684/are-mushrooms-healthy







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

83 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
194 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat