Lázně nejsou jen pro babičky. Dejte jim šanci třeba i s celou rodinou

Jezdit k moři nebo na hory, to je klasika. Zkuste letošní dovolenou přehodnotit a místo k velké louži vyrazte s rodinou do termálů. Proč bychom je měli navštěvovat pravidelně a v čem spočívá síla těchto přírodních pokladů?

Kde se berou?

Termální lázně vznikají pochopitelně na místech, kde se nalézá nějaký termální pramen. Voda z takového pramenu proniká hluboko do země, kde se ohřívá a následně vyvěrá zpět na povrch. Teplá voda s sebou z hloubi země nese také mnoho minerálů, které příznivě působí na naše tělo.

Koupat se a pít

Minerály, které pramen obsahuje, mají léčebné schopnosti. Nejčastěji se koupele doporučují na nejrůznější kožní potíže, například ekzémy či lupénku. Teplá voda také prohřívá organismus, zrychluje cirkulaci krve a tím zrychluje metabolismus člověka. Je skvělým léčitelem unavených a bolavých svalů, ale také účinně zlepšuje stav celého pohybového aparátu. V neposlední řadě má pobyt v termálních lázních velmi pozitivní vliv na psychickou pohodu člověka.

Voda z těchto pramenů se doporučuje nejen ke koupání, ale také k přímé konzumaci. Při pití těchto zdravých pramenů dochází k pročištění trávicího ústrojí, zklidňuje žaludek a podporuje činnost střev. Obsažené minerály pomáhají zhojit podrážděné sliznice.

Kam vyrazit?

Asi nejnavštěvovanější jsou v Čechách lázně v Karlových Varech. Zdejší služby jsou skutečně na úrovni a kromě skvělých lázeňských procedur zde můžete vychutnávat i krásu celého města a kolonády. Jestliže jste příznivci klidnějších lokalit, můžete navštívit lázně Velké Losiny nebo nejstarší lázně v Teplicích nad Bečvou. Neméně skvělé služby a krásné prostředí nabízejí také Třeboň nebo Luhačovice.

Kolik to stojí?

Ceny za pobyt v lázních se různí, průměrně vás ale víkendová relaxace přijde zhruba na tři tisíce korun. Tato cena většinou zahrnuje ubytování, snídani a koupele v pramenech. Další procedury, například masáže atp. je nutné zaplatit zvlášť.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

9 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59
33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat