Přírodní prostředky, které se vypořádají s bolestí hlavy

Nedali byste si čaj? Ten mátový uleví při migréně i „obyčejném“ bolehlavu, protože funguje srovnatelně s aspirinem. V tomhle směru se možná překvapivě uplatní i himálajská sůl nebo ostré chilli.

Že bolesti hlavy nejsou žádné terno, o tom se na vlastní kůži přesvědčil asi každý. Otázkou však zůstává, jak se téhle zákeřné svízele co nejrychleji zbavit. Akupunkturou? Farmaceutickými medikamenty, či obkladem? Může být, ovšem první pomoc slibují i potraviny přímo z vaší kuchyně. Po čem se tam porozhlédnout?

Mátový čaj, spása z šuplíku

Když se řekne máta peprná, většina lidí si vybaví nevolnosti či zkažený dech. Je pravda, že na tyto potíže je typicky vonící léčivka „jako dělaná“. Nicméně poradit si dokáže i v jiných situacích. Odborníci na základě celé řady studií a výzkumů došli k názoru, že mátový čaj je vynikajícím řešením při jakýchkoli bolestech, neboť funguje srovnatelně s aspirinem – jedním z nejznámějších protizánětlivých léků.

Himálajská sůl, růžový medikament

Růžová sůl pochází z oblasti v Pákistánu, která je vzdálena asi 300 kilometrů od Himálaje. Netěží se tedy přímo v tomto asijském pohoří, jak se mnozí domnívají. Ve skutečnosti je extrahována z pákistánského solného dolu. Ale ruku na srdce, není to vlastně jedno? Důležité je, že čím dál oblíbenější ochucovadlo nabízí 84 minerálů, živin a potřebných elektrolytů, ze kterých plyne bezpočet výhod, a to včetně léčby „bolehlavu“. Pochopitelně nemusíte růžovou sůl polykat jen tak, vmíchejte její větší koncentraci do menší sklenice vlažné vody a přidejte šťávu z jednoho citronu.

Chilli, ďábelský prášek

Nebráníte se ostrému? Pak se u vás doma jistě najde chilli. Koření, které urychluje metabolismus, proto se dává do souvislosti hubnutím, má rovněž schopnost utlumit nejrůznější bolesti. Je to díky přírodnímu alkaloidu kapsaicinu. Mimochodem, špetkou tohoto pikantního pokladu taktéž podpoříte krevní oběh, zabojujete proti zánětům a ještě si zlepšíte náladu. Kapsaicin totiž přímo souvisí s produkcí šťastných hormonů neboli endorfinů.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

54 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:22
34 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:17
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat