Aromaterapií k pohodě a harmonii. Oleje, které si vaše tělo zamiluje

Ničí vás stres, rýma, chřipka, zvýšená teplota nebo únava? Na všechny tyhle neduhy platí vonné oleje! Nasajete léčivou vůni tymiánu nebo vsadíte na blahodárnou levanduli? On se ani lemongrass nemine účinkem…

Na esenciální oleje se lidé spoléhají již celá tisíciletí. Zatímco Egypťané je využívali k balzamování a na výrobu parfémů, pro Římany byly neodmyslitelnou součástí parních lázní. I Řekové měli vonné esence v oblibě, neboť z nich vyráběli kosmetiku všeho druhu. Jak se k aromaterapii stavíte vy? Vzhledem k aktuálnímu ročnímu období by ve vašem esenciálním arzenálu tahle „medicína“ neměla chybět!

Tymián proti chřipce i rýmě

Jisté historické prameny uvádí, že na tymián nedal dopustit ani makedonský král a vojevůdce Alexandr Veliký, který jeho odvar popíjel pravidelně. Jmenovaná bylinka, ať už je v jakékoli podobě, vykazuje antiseptické, analgetické a protizánětlivé schopnosti, které posilují organismus a bojují proti virovým onemocněním. Zároveň ulevují při respiračních chorobách, a to včetně zápalu plic, kašle, rýmy i zánětu mandlí.

Levandule, učiněná první pomoc

Levandule je dobrým přítelem všech žen. Dokonale totiž vyvažuje nejen hormony, ale spolehlivě tlumí i křeče během menstruačního cyklu. Nelze jí upřít ani to, že snižuje stres i tělesnou teplotu, zatímco navozuje příjemný pocit uvolněného pohodlí. Sluší se zmínit, že při lokálním použití dokáže léčit alergické vyrážky a zbavuje tmavých kruhů pod očima. Stačí ji jen smíchat s dalším nosným olejem (kokosovým, jojobovým, ricinovým nebo olivovým) a získané mazadlo aplikovat na postižená místa.

Lemongrass, energetická vzpruha

Na léčivé schopnosti tekutého prostředku získávaného ze sladce vonící citronové trávy spoléhá i ajurvédská medicína. Podle ní tlumí záněty, ulevuje od migrény a detoxikuje tělo. Málo se však mluví o tom, že lemongrass je perfektním prostředkem, když jednoho zchvátí únava. Energii dodá už po chvilce inhalace! Vítaným pozitivem je také to, že stabilizuje emoce při náročných situacích.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:04
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:37
189 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:36

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat