Dejte své tělo po svátcích zase do pořádku

Hromady smaženého jídla, bramborového salátu s majonézou, cukroví a dalších vánočních pochoutek zanechalo stopy na zažívání nejednoho z nás. Podrážděný žaludek bývá jednoduše daní za sváteční obžerství, kterému se většinou nevyhneme. Jak vrátit našemu trávení ten správný rytmus a ulevit bolavému žaludku?

Pozor na extrémy!

Když mluvíme o povánoční dietě, rozhodně tím nemáme na mysli hladovění a jiné drastické způsoby, jak zbavit tělo nastřádaných svátečních kilogramů. Jde spíše o očištění organismu od nezdravých cukrů a tuků, které přípravu svátečních dobrot provázejí a s nadšením se pak usazují v našem organismu.

Ideální je v tomto případě odlehčená strava bohatá na vlákninu, vitaminy a minerály. Měli byste se tedy zaměřit na konzumaci ovoce, zeleniny, libového masa a celozrnného pečiva.

Skvělým pomocníkem může být nápoj vytvořený vylisováním jablečné šťávy a zázvoru, který pročistí vaše střeva, zklidní bolavý žaludek a příznivě podpoří imunitní systém. Tento nápoj je možné rozředit obyčejnou vodou a pít alespoň tři dny po sobě.

Úžasným doplňkem vašeho jídelníčku mohou být také mořské řasy, které jsou obrovským antioxidantem a vyplaví z vašeho těla většinu škodlivin.

Samotné doplňování tekutin je v tomto období více než důležité. Proto si pořádně hlídejte svůj pitný režim.

Pohyb a zdravý životní styl

Jakékoli radikální diety jsou po svátečním období spíše nevhodné. Období obžerství, které mu předcházelo, bylo už tak pro váš organismus velkou zátěží. Když pak tělo překvapíte hladovkou, rozhodně vám nepoděkuje. Potíže by se naopak mohly ještě zhoršit.

Raději pravidelně protáhněte své tělo procházkou nebo plaváním, případně zařaďte do svých aktivit jiný sport, který vás bude bavit a pomůže rozpohybovat váš metabolismus a obnovit zpomalené trávicí procesy.

Neméně důležitý je také dostatek spánku. Zejména po silvestrovských oslavách může být vaše tělo vyčerpané a po návratu do práce na sebe únava nenechá dlouho čekat. Choďte tedy brzy spát a vyvarujte se požívání alkoholických nápojů, kterých bylo přes svátky jistě dost.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:52
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:49
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:19

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat