Cesty k dosažení vnitřního klidu

Vnitřní mír by měl být nám všem svatý. Ale jak si ho udržet, když všude kolem nás vládne chaos? Máme pro vás několik rad, které vám i v dnešním uspěchaném světě pomohou duševní klid najít.

Uklidnit se, všechno negativní ze sebe nechat stéct jako letní deštík po lotosu – to si přejeme všichni. Ale často nás převálcuje každodenní stres a my vypadneme z rovnováhy. Jak tím tedy proplout? Jak se naučit trpělivosti?

Zbavte se zlodějů energie

Určitě je znáte – lidi, kteří pomlouvají a na všechno si stěžují, a během krátkého rozhovoru vás dokážou stáhnout na dno sil. Nebo ti, co stále mluví jen o sobě. Tak zbavit se takových zlodějů je naprosto v pořádku. Při setkání s nimi stačí jen krátký pozdrav a klidně běžte dál. Raději se obklopte lidmi, se kterými vám je dobře a kteří vás inspirují.

Neciťte se za všechno odpovědní

Tíha světa neleží na vašich ramenou. Nejste vždy zodpovědní za to, že se někomu nedaří. Určitě nedokážete zachránit všechny a všem dopřát štěstí. Jsou věci, které ovlivnit dokážete, ty druhé musíte jednoduše přijmout a snažit se vytěžit ze situace to nejlepší.

Nevěřte v nekonečné štěstí

Být neustále šťastný prostě nefunguje, ať se vám snaží kdokoli říkat cokoli. Krátkodobé chvilky štěstí nás dokážou naladit pozitivně a vytvářejí pocit dlouhodobé spokojenosti. Pokud se budete honit za štěstím, bude to mít opačný účinek a na klidu vám to nepřidá.

Rozvíjejte se

Vystupte ze své komfortní zóny. Kdo dělá jen to, co už zná a umí, nemůže se dále rozvíjet a nikam se neposouvá. Stanovení cílů a jejich dosažení vás dokáže potěšit dlouhodobě. Budete si více věřit, budete sebevědomější a především vyrovnanější.

Záleží jen na vás

Víra v sebe samého, v to, že život si můžete ovlivnit a rozhodnout sami, dokáže kladně zapůsobit na vaši budoucnost. Pokud věříte, že o vašem osudu je rozhodnuto, dlouhodobě se nemůžete cítit šťastní.

Změňte svůj obraz

Každý nějak vidí svůj obraz, svoje slabosti a silné stránky. Pokud se vidíte jako někoho, který jen nejistě poletuje dnem, bude vám chybět potřebná stabilita. Pozitivní náhled vám může pomoci posílit vaši vnitřní sílu a kladně pozměnit vlastní obraz.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s parmezánem

(20 hlasů)

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Vláčný mazanec

(30 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat