Trojkombinace výhod studené sprchy

Jak si podstatně vylepšit zdraví, psychické rozpoložení i vzhled? Zkuste pár minut vydržet pod proudem studené vody a těšte se z výhod, které vám chvilka takového sebezapření přinese.

Přestože je pro většinu lidí představa studené sprchy značně odpudivá, ve skutečnosti má chladné osvěžení fantastické účinky na tělo i duši. Přesvědčí tyhle i vás, abyste při koupání otočili kohoutkem do „modré polohy“?

Dobrá nálada, kterou budete moci rozdávat

Nejste tak úplně ranní ptáče, což je také důvod, proč po probuzení býváte značně otrávení? Naordinujte si „mrazivou terapii“. Je prokázáno, že nízká teplota vody zvyšuje hladinu beta-endorfinu a noradrenalinu, což má na psychiku doslova blahodárný a antidepresivní vliv.

Svižnější krevní oběh? Samozřejmě!

Aktivní krevní oběh je pro dobrou kondici skutečně nepostradatelný, neboť jeho hlavním úkolem je transport živin, dýchacích plynů i hormonů. Pokud je jeho „práce“ jakkoli narušena, zpravidla dochází k závažným komplikacím, jež zahrnují kardiovaskulární choroby, ledvinová onemocnění, trávicí obtíže i  zhoršenou paměť. Jak oběhovou soustavu stimulovat, aby k ničemu takovému nedošlo? To je snadné, dejte si studenou sprchu.

Mladistvá vizáž i krásné vlasy

V případě, že půjdete cestou domácího otužování, si můžete podstatně vylepšit i vizáž. Taková svěží vzpruha dokáže zablokovat vlhkost na pokožce hlavy, čímž korunu krásy hydratuje a poskytne jí ochranu před nepříznivými vnějšími vlivy. Co se týká pokožky, zmíněná „kúra“ reguluje tvorbu kožního mazu, zbavuje černých teček, odstraňuje tmavé kruhy pod očima, pomáhá na akné a zpomaluje proces stárnutí.

Poněkud jiná léčba křečových žil

Asi není nikdo, kdo by viditelné křečové žíly neboli varixy vítal s otevřenou náručí. Jejich strůjcem obvykle bývá špatný stav žilních stěn, stejně jako hormonální změny nebo vysoký krevní tlak. Ovšem i to, že máte zaměstnání, při němž prostojíte či prosedíte celé hodiny, tvorbě téhle šlamastyky jenom přeje. Pokud se ptáte, jak křečové žíly zmírnit, vsaďte na ledové koupele.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
4 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat