Energetické nápoje plnohodnotně nahradí kávu

Opravdu vás z únavové krize dostane jen hrnek voňavého kafe? Ale kdepak, hodně podobné účinky má totiž i ženšen, mátový čaj nebo skořice. Čemu dáte přednost?

Tíží vás jarní únava, čemuž odpovídá i zvýšená spotřeba kávy? Protože se říká, že dobrého pomálu, ani s černým zlatem by to člověk neměl přehánět. Nadměrná konzumace kofeinu je často spojována s podrážděným žaludkem, poškozením kardiovaskulárního i reprodukčního systému, zhoršeným stavem kostí, zvýšeným rizikem depresí, dehydratací i bolestmi hlavy. Už jste dnes překročili „bezpečnou dávku“, což jsou čtyři šálky? Pak je čas na dopingový plán B. Tím jsou tyto energetické alternativy!

Ženšen,  nakopávač s bonusem

Ženšen byl poprvé objeven v Číně. Postupem času začali lidé vnímat jeho posilující a omlazující schopnosti, takže se dostal do povědomí celého světa. Co z něj můžete vytěžit vy? Tento zázrak nabízí mnohem více než jen okamžité překonání malátnosti. Závěry četných studií se shodují v tom, že ženšen eliminuje účinky škodlivých volných radikálů, obnovuje vnitřní rovnováhu organismu a povzbuzuje mozkové buňky, čímž zlepšuje paměť a soustředění. Zkusíte ho v podobě prášku, kapslí, čaje nebo tablet?

Skořicový elixír. Za málo peněz, hodně muziky

Přestože je skořice všestranně využitelná, mnozí si na ni vzpomenou jen při přípravě štrůdlu nebo svařeného vína. A to je ta chyba! Aromatické koření, jehož stopy sahají až do roku 2500 před n. l, funguje jako zprostředkovatel elánu. Reguluje totiž hladinu cukru v krvi, čímž příznivě ovlivňuje energetickou hladinu. Co kdybyste její menší lžičku vmíchali do sklenice vlažné vody? Tahle „medicína“ je rovněž silným protivníkem infekcí a podporuje zdraví ústní dutiny.

Mátový čaj. Opravdu

I mátový čaj dokáže probrat z jarní agónie, neboť prokazatelně zvyšuje bdělost a ostražitost. Nesporných přínosů má ale víc. Máta se vší vervou zklidňuje rozbouřené zažívání, mírní křeče a představuje prevenci rakoviny. Zároveň urychluje látkovou výměnu, čistí krev, potlačuje migrénu a posiluje nervový systém. Nelze nezmínit, že také osvěžuje dech, přičemž má mírné afrodiziakální účinky.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat