Energetické nápoje plnohodnotně nahradí kávu

Opravdu vás z únavové krize dostane jen hrnek voňavého kafe? Ale kdepak, hodně podobné účinky má totiž i ženšen, mátový čaj nebo skořice. Čemu dáte přednost?

Tíží vás jarní únava, čemuž odpovídá i zvýšená spotřeba kávy? Protože se říká, že dobrého pomálu, ani s černým zlatem by to člověk neměl přehánět. Nadměrná konzumace kofeinu je často spojována s podrážděným žaludkem, poškozením kardiovaskulárního i reprodukčního systému, zhoršeným stavem kostí, zvýšeným rizikem depresí, dehydratací i bolestmi hlavy. Už jste dnes překročili „bezpečnou dávku“, což jsou čtyři šálky? Pak je čas na dopingový plán B. Tím jsou tyto energetické alternativy!

Ženšen,  nakopávač s bonusem

Ženšen byl poprvé objeven v Číně. Postupem času začali lidé vnímat jeho posilující a omlazující schopnosti, takže se dostal do povědomí celého světa. Co z něj můžete vytěžit vy? Tento zázrak nabízí mnohem více než jen okamžité překonání malátnosti. Závěry četných studií se shodují v tom, že ženšen eliminuje účinky škodlivých volných radikálů, obnovuje vnitřní rovnováhu organismu a povzbuzuje mozkové buňky, čímž zlepšuje paměť a soustředění. Zkusíte ho v podobě prášku, kapslí, čaje nebo tablet?

Skořicový elixír. Za málo peněz, hodně muziky

Přestože je skořice všestranně využitelná, mnozí si na ni vzpomenou jen při přípravě štrůdlu nebo svařeného vína. A to je ta chyba! Aromatické koření, jehož stopy sahají až do roku 2500 před n. l, funguje jako zprostředkovatel elánu. Reguluje totiž hladinu cukru v krvi, čímž příznivě ovlivňuje energetickou hladinu. Co kdybyste její menší lžičku vmíchali do sklenice vlažné vody? Tahle „medicína“ je rovněž silným protivníkem infekcí a podporuje zdraví ústní dutiny.

Mátový čaj. Opravdu

I mátový čaj dokáže probrat z jarní agónie, neboť prokazatelně zvyšuje bdělost a ostražitost. Nesporných přínosů má ale víc. Máta se vší vervou zklidňuje rozbouřené zažívání, mírní křeče a představuje prevenci rakoviny. Zároveň urychluje látkovou výměnu, čistí krev, potlačuje migrénu a posiluje nervový systém. Nelze nezmínit, že také osvěžuje dech, přičemž má mírné afrodiziakální účinky.






Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Brokolicové karbanátky

(1 hlasů)

Rizoto

(1 hlasů)

Čočka na kyselo

(3 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat