Projevy nedostatku zinku v těle

Zase se vám obyčejná modřina hojí celé týdny? Pokud trpíte také častou nevolností, únavou a podrážděností, je nejvyšší čas dopřát si fazole, mořské plody nebo červené maso!

Denní doporučená dávka zinku činí něco kolem 15 mg. Myslíte si, že tohle kritérium opravdu splňujete? Pokud ne, dost si zahráváte. Jmenovaný prvek je totiž součástí přibližně dvou stovek enzymů a podílí se na procesu dělení buněk. „Stojí“ na něm ale i reprodukce, plodnost, růst i tvorba krvinek, přičemž odpovídá za imunitní systém, pokožku, vlasy, nehty, kosti a oči. Podle čeho poznáte, že vaše tělo trpí jeho nedostatkem? Tyto varovné signály raději nepodceňujte…

Únava a podrážděnost jako denní chléb

Mění se vaše nálady rychleji než aprílové počasí? Ne, jen tak bez důvodu se to skutečně neděje. Emoční nestabilita může napovědět ledacos!

„Pokud jste chvíli šťastní a chvíli zase nevrlí, jedním z důvodů může být snížené množství zinku. Absence tohoto minerálu bývá spouštěčem hormonálních výkyvů, což se může negativně odrazit nejen na vašem psychickém rozpoložení, ale i energetické hladině,“ vysvětluje americká lékařka Jennifer Wolkin.

Podezřele pomalé hojení ran

Vzhledem k faktu, že uvedená látka má za úkol udržovat celistvost kůže a sliznic, její podmíra značně komplikuje hojení a regeneraci všemožných povrchových zranění. Nemáte pocit, že uplynou celé týdny, než se vám zacelí i obyčejný škrábanec? Jestli ano, pak byste měli do jídelníčku hodně rychle zařadit červené maso, fazole, ořechy, mořské plody, celozrnné plody a cereálie. Pro všechny případy navyšte i spotřebu mléčných výrobků, neboť i z nich lze zinek čerpat plnými doušky.

Nevolnost a trávicí obtíže

Dalším znamením jsou časté nevolnosti, bolesti břicha a ztráta chuti k jídlu, kterou může doprovázet diarea neboli průjem. Této skutečnosti nahrává, že nízká hladina zmiňované živiny podstatně zvyšuje pravděpodobnost bakteriálních a virových infekcí, jež si s bezproblémovým zažíváním skutečně dvakrát nerozumí.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Bramboráky

(1 hlasů)

Čočka na kyselo

(3 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat