Čaje pomáhají hubnout

Existují čaje, díky kterým můžete shodit pár kilo. Samozřejmě, nemají přece žádné kalorie. Ale čaj dokáže také nastartovat spalování tuků a zastavit chutě. Víte, které jsou nejefektivnější?

Čaj je ideálním společníkem na cestě k vysněné váze. A nejenom proto, že neslazený nemá, stejně jako voda, žádné kalorie. Existují totiž určité druhy, které vám opravdu hubnutí mohou ulehčit.

Jděte na to chytře

Tak nejdříve ta špatná zpráva – jen tím, že budete pít čaj, bohužel nezhubnete. Záleží totiž na denní bilanci příjmu a výdeje energie. Kdo spálí víc, než přijme, hubne. Ale pokud budete svoje tělo dostatečně zásobovat tekutinami, můžete proces hubnutí výrazně podpořit. Aby všechny tělesné funkce fungovaly tak, jak mají, měli byste denně vypít alespoň 1,5 litru. A to i když zrovna nechcete zhubnout. Nemusí to být vždy jen voda, je povolený také čaj a ten má tu výhodu, že si můžete vybrat z několika chutí. A na chuti záleží nejvíce – tedy právě při hubnutí. Ale nejen jeho chuť vám při hubnutí pomůže. Čaj má i další bonusy – působí detoxikačně, přirozeně potlačuje chutě na sladké, posiluje látkovou výměnu a spalování tuků.

Které čaje můžete tedy při dietě pít?

Zelený čaj

Zelený čaj se v tradiční čínské medicíně používá jako lék na mnoho obtíží a nemocí. A na základě četných studií dokáže nastartovat i spalování tuků. Zelený čaj, jako třeba japonská matcha, podporuje díky vysokému obsahu chlorofylu samočisticí schopnost těla a zajišťuje tak jeho detoxikaci. Hořké látky v něm obsažené zase zastavují pocity hladu a chutě na sladké.

Maté

Co je pro Čínu zelený čaj, je pro Jižní Ameriku maté. Ale maté je stále oblíbenější už i v našich končinách, a to díky obsahu kofeinu. Jeho přirozená hořkost snižuje pocit hladu. V Brazílii, Paraguaji, Argentině a dalších zemích dokonce lidé žvýkají přímo listy. Pozor si dejte na maté limonády. Je do nich přidáván cukr a glukózový sirup a ty při hubnutí rozhodně nepomáhají.

Zázvorový čaj

Zázvorový čaj je oblíbený kvůli jeho výrazné podpoře imunitního systému a protizánětlivým účinkům. S ohledem na snahu zhubnout pak jistě oceníte, že stimuluje trávení a látkovou výměnu. Zázvorový čaj si dělejte raději čerstvý než z čajových sáčků. Navíc tak můžete regulovat míru jeho intenzity.

Bílý čaj

Bílý čaj pochází ze stejné rostliny jako čaj černý nebo zelený. U bílého čaje jsou ale sklízeny ještě zavřené pupeny. Bílý čaj se nechá uvadnout na vzduchu a pak se suší. U zeleného a černého čaje probíhají ještě další sušící a fermentační procesy. Bílý čaj tak díky vysokému podílu polyfenolů dokáže účinně pomoci při hubnutí.

A vyzkoušeli jste už čaj oolong? Momentálně zažívá veliký boom a je označován jako ten pravý čaj, který dokáže spalovat tuky. Oolong je šampaňské mezi čaji – je velmi kvalitní a také drahý, ale lepší čaj na spálení tuků asi horko těžko najdete.

Kopřivový čaj

Kopřivový čaj na rozdíl od zeleného neobsahuje žádný kofein. Působí díky vysokému obsahu vápníku a draslíku jako výborný odvodňovací prostředek a je to také velmi silné diuretikum. A to posiluje přirozenou detoxikaci těla. Pijte ho jen v malých dávkách a doplňujte vždy dostatečným množstvím tekutin.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59
33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat