Výbava domácnosti během koronavirové krize

Proč si nemusíte zoufat nad tím, že v obchodě chybí čerstvá zelenina a stejné je to i v případě ovoce? A které doplňky stravy jsou dnes vyhledávaným sortimentem? Nenechte se během povinné i dobrovolné karantény ničím překvapit!

Zatímco ještě před několika týdny by si momentální situaci uměl představit jen málokdo, dnes je nouzový stav naší každodenní realitou. Jak dlouho bude běžný nákup potravin připomínat natáčení hororového filmu? A kdy se při procházce v přírodě zase svobodně nadechneme? To bohužel nikdo neví. Jisté ovšem je, že v relativně bezpečném prostředí domova budeme dál trávit většinu času. Nabízí se tedy otázka. Máte po ruce všechno, co byste v této koronavirové krizi mohli potřebovat?

Léky, vitaminy, doplňky stravy

Prášky na chřipku a nachlazení by v pohotovostním šuplíku neměly chybět. Stejně jako nepostradatelný teploměr. Kdyby se vám totiž neudělalo dobře, to poslední, co byste si přáli, je shánět v lékárně první pomoc. Vyplatí se mít k dispozici i doplňky stravy posilující imunitu, které budete samozřejmě zodpovědně užívat. Doporučují se jak různé multivitaminy, tak i produkty s obsahem zinku a železa.

Mražená zelenina, mražené ovoce

Potrpíte si na pravidelný přísun ovoce a zeleniny? Protože nabídka čerstvých plodů je teď značně omezená, můžete vzít za vděk těmi zamraženými. Namítáte, že se to nedá srovnávat? Máte pravdu, nedá. Ale zřejmě jinak, než si myslíte…

„Dovezené ovoce a zelenina se často sbírají nezralé. Pak cestují v kamionech, následně se nechávají dozrát několik dní ve skladu, a až poté se dostávají na pulty obchodů. Suroviny tak ztrácejí prospěšné látky nejen brzkou sklizní, ale také v důsledku vystavení kyslíku během přepravy a skladování,” uvádí během rozhovoru pro televizní společnost CNN americký rostlinný fyziolog Gene Lester. Odborník zároveň dodává, že mražené plody mívají v porovnání s těmi čerstvými vyšší obsah cenných živin až o 70 procent.

Kosmetika a drogistické zboží

Udělat revizi byste měli i ve své koupelně. Čistě pro jistotu. Nechybí vám krém na ruce, který poskytne hydrataci pokožce, jež je neustálým používáním antibakteriálních prostředků značně vysušená? A co takové tekuté mýdlo, dnes naprosto nepostradatelné? Vzhledem k tomu, že je kladen velký důraz i na častější praní oblečení, a to při vysokých teplotách, omrkněte raději i zásobu pracího prášku.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s našlehanou ricottou

(21 hlasů)

Pečená vejce s pažitkou

(20 hlasů)

Vanilkové vafle

(40 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat