Volný čas je třeba využít k seberealizaci

V současné době, kdy jsme nuceni trávit většinu času doma, nevíme, do čeho bychom „píchli“. Sledování televize, brouzdání po internetu, hraní počítačových her i čtení už začínáme být přesycení, a tak se začínáme potýkat s čím dál delšími chvílemi nudy. Proč ale tento čas nevyužít k něčemu, co by nám rozšířilo obzory?

Zdokonalujte se v jazycích

Vědomosti jsou něco, co nám nikdy nikdo nevezme a každá další je nám v životě jen ku prospěchu. Ve volném čase, kterého teď máme všichni více než dost, můžeme začít se studiem cizích jazyků. Využijte učebnice, počítačové programy nebo online kurzy a pusťte se do práce.

Online kurzy s certifikátem

Věděli jste, že k tomu, abyste dnes získali patřičné kvalifikace k nejrůznějším činnostem, vám stačí jen počítač, trochu času a vlastní vůle? Účetnictví, obchodní management, informatika nebo grafický design, to a mnohem více můžete studovat v pohodlí svého domova. Ověřené weby nabízejí i možnost studia s následným vystavením certifikátu, který můžete zahrnout ke svému životopisu nebo tím zlepšit své pracovní postavení.

Co takhle kresba?

Že vám řádky plné čísel nebo obchodních obratů nic neříkají, jazyk vás nebaví nebo ho naopak ovládáte dokonale? Nevadí! Co takhle zkusit tvořit? Popadněte štětec a zkuste namalovat obraz. Že nevíte jak na to? I s tím si hravě poradíte. Existuje nepřeberné množství knižních učebnic konkrétních stylů kresby, ale mnoho návodů a rad najdete i na internetu. Ale na druhou stranu, na to, abyste vytvořili umělecké dílo, nemusíte být studovaní výtvarníci. Jen si vzpomeňte, kolik vydělal banán přilepený ke zdi lepicí páskou.

Ruční práce

Pletené ponožky, dekorační polštářky nebo háčkovaní medvídci jdou na internetových portálech pořád na dračku. A víte proč? Protože umění ručních prací dnes velmi rychle upadá. Zkuste si tedy po vzoru našich babiček na chvilku sednout do křesla s klubkem vlny a vytvořte něco milého pro sebe nebo svoji rodinu. Jestli to neumíte, poproste babičky, maminky nebo třeba sousedku, aby vám předvedla, jak se to dělá. Najdete zábavu na dlouhé hodiny a zároveň se něco nového naučíte.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Pečený losos s chřestem

(1 hlasů)

Bramboráky

(1 hlasů)

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat