Když se v noci budíte v ten samý čas

Někdo má problém usnout, někdo se zase vzbudí každou noc přesně ve stejnou hodinu. Víte, co vám tím chce tělo říct?

V tradiční čínské medicíně už po tisíciletí lidé dbají na různé tělesné cykly. Podle tohoto umění proudí naše životní energie 12 různými dráhami, takzvanými meridiány. Hlavní meridiány jsou vždy přiřazeny nějakému orgánu a každé dvě hodiny je jeden z dvanácti meridiánů, a tedy i příslušný orgán, prokrven o trochu lépe, a tak zajišťuje maximum životní energie. Kdo se vyzná v dráhách a žije v souladu s přírodním proudem, může svoje orgány podporovat optimálně – a tak přispět k celkovému dobrému zdraví.

21.–23. hodina: Trojnásobný ohřívač

Takzvaný „trojnásobný ohřívač“ nepatří přímo žádnému orgánu, pod tímto pojmem se schovává oběh, který zajišťuje plynulý proud životní energie. V této době klesá krevní tlak a pulz, orgány trávicího systému přecházejí do odpočinkové fáze. Správný čas nechat svoje myšlenky a pocity plynout, třeba při meditaci.

23.–1. hodina: Čas na spánek

Tělo se začíná uvolňovat, vitální funkce jako krevní tlak, srdeční frekvence a teplota klesají a látková výměna se zpomaluje. Naproti tomu se začíná uvolňovat kortizol. Konzumace jídla nebo alkoholu v této době tělo velmi zatěžuje. Abyste posílili hlavní orgán – žlučník, měli byste přes den sáhnout po zelené zelenině a jen malém množství tuku.

1.–3. hodina: Tělo se detoxikuje

Mezi první a třetí hodinou v noci je naše výkonnost na úplném minimu. Většina orgánů je ve spánkovém modu, pouze játra pracují pod tlakem. Kdo před spaním jedl těžká jídla nebo pil příliš mnoho alkoholu, se často vzbudí právě v této době. 

3.–5. hodina: Hluboký nádech

To je čas, kdy se očišťují vaše plíce. Můžeme je podpořit tím, že budeme spát při otevřeném okně nebo místnost alespoň před spánkem řádně vyvětráme. Kdo se přesto v tomto rozmezí vzbudí, má pravděpodobně problémy s meridiánem plic.

5.–7. hodina: Prostě to vypusťte

Mezi pátou a sedmou hodinou uvolňuje vaše tělo hormon kortizol, který nás pomalu probouzí. V těchto posledních fázích snů zpracováváme zážitky předchozího dne. Tlusté střevo pracuje na plné obrátky a čistí se. Přesněji řečeno: Teď je nejlepší čas zajít si na toaletu. Očišťovací proces můžeme podpořit vypitím sklenice vlažné vody.

7.–21. hodina: Využijte vnitřní hodiny správně

Přes den je vhodné žít v souladu se svým čchi. Mezi sedmou a devátou pracuje žaludek, mezi devátou a jedenáctou slezina a myšlení dosahuje v tomto čase svého vrcholu. Srdce nám nejvíce dovolí mezi jedenáctou a třináctou, a mezi třináctou a patnáctou bychom měli poslouchat břicho, protože to pracuje tenké střevo. Jakmile překonáme polední krizi, močový měchýř nám pomůže s odplavením jedů. Je to také dobrý čas na sport. Tempo byste měli ale zpomalit kolem 17. hodiny, protože mezi 17. až 19. hodinou je čas ledvin. A mezi 19. a 21. byste si měli užívat klid, tělo se totiž dostává do klidového režimu.






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat