Pití vody s citronem příznivě ovlivní zdraví už po sedmi dnech

Co můžeš udělat dnes, neodkládej na zítřek, praví jedno známé úsloví. A když jde o konzumaci citronové vody, platí to ne dvojnásob, ale trojnásob!

Citronovou vodu prosazují nejen lékaři a výživoví poradci, ale i hollywoodské celebrity. A důvod je jasný! Nápoj, který by měl obsahovat šťávu nejméně z poloviny citronu, má nesporné účinky pro zdraví. A že s jejich rychlostí je to jako s během na dlouhé trati? To právě ne. Podle studie uveřejněné v magazínu Journal of Molecular Medicine se famózních výsledků můžete dočkat už po sedmi dnech každodenní konzumace!

O něco lepší kondice srdce

Připomínat, že citron patří k bohatým zdrojům vitaminu C, je zřejmě zbytečné. Znáte ale všechny funkce tohoto silného antioxidantu? Jistě si teď říkáte, že představuje prevenci nachlazení a zkracuje dobu zotavení při viróze. Samozřejmě máte pravdu, nicméně vitamin C chrání také buňky před poškozením a přispívá k normalizaci tlaku, čímž podstatně snižuje riziko kardiovaskulárních chorob.

Svěží dech, kterým nic neotřese

Přemýšleli jste někdy nad tím, proč se složky zmíněného kyselého plodu nacházejí v celé řadě běžných čisticích prostředků? Existuje pro to moc dobrý důvod – dokážou totiž báječně neutralizovat jakýkoli zápach. Na stejném principu funguje i voda s citronem, která osvěžuje dech a zároveň bývá zkázou pro škodlivé bakterie vyskytujících se v ústech.

Podpora při shazování kil

Chuť uvedeného nápoje potlačuje touhu po sladkých a tučných potravinách, myslí si vědci. Ti rovněž připouštějí, že obsažené polyfenoly a další živinné „součástky“ omezují váhový přírůstek, regulují cholesterol, zlepšují rezistenci na inzulin, navozují pocit sytosti a detoxikují tělo. Suma sumárum zvyšují vaše šance na to, že ty menší plavky letos prostě oblečete.

Vzorné zažívání. To přece chcete

Dalším bonusem citronové vody je, že předchází zácpě, neboť působí jako šetrné projímadlo. Každá sklenka ke všemu podporuje zažívání i tím, že stabilizuje produkci kyseliny chlorovodíkové v žaludku a zabraňuje vředům. Tak na co ještě čekáte?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Croissanty s vanilkovým krémem

(38 hlasů)

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Nový horoskop Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat