Proti zánětům s celerovou šťávou v ruce

Chvála celeru zaplavila internet a s ním pochopitelně i sociální sítě. Proč jeho šťávu popíjejí i takové celebrity, jako je herečka Gwyneth Paltrow nebo zpěvačka Jennifer Lopez?

Opomíjené zelenině, která se celá léta odsouvala do pozadí, se konečně dostává zasloužené pozornosti. Jde o celer, jenž začíná být neodmyslitelnou součástí zdravého životního stylu. Proč je tolik vychvalovaný a jak vám prospěje pití jeho šťávy?

Bojovník, co vyhrává válku nad záněty

Z dlouhotrvajícího zánětu nekouká nic dobrého, protože velkou měrou přispívá k rozvoji celé řady nepříjemných komplikací. Opravdu se ho lze zbavit jen farmaceutickými medikamenty, které vám lékař ochotně předepíše? Podle zastánců alternativní medicíny jsou i jiné možnosti. Jednou z nich je konzumace celeru, neboť obsahuje více než 20 různých antioxidantů s protizánětlivými vlastnostmi.

Účinná zbraň proti rakovině

Zmíněný dar přírody se může pochlubit i dalšími zajímavými schopnosti. Podle vědců, kteří se odkazují na závěry mnoha studií, efektivně zabraňuje růstu rakovinných buněk i rozvoji nádorů. Jeho častější spotřeba pak skutečně může symbolizovat prevenci jedné z nejobávanějších chorob dnešní doby.

Normalizace tlaku? Levou zadní!

Vysoký krevní tlak neboli arteriální hypertenze je problémové onemocnění, s nímž má co dočinění stále vice lidí. Dochází k němu tehdy, když jsou cévy a tepny ucpané, což zabraňuje správné cirkulaci krve a mnohonásobně zvyšuje riziko ischemické choroby srdeční i infarktu myokardu. Takhle to uvádí Americká kardiologická asociace s tím, že katastrofu dokáže odvrátit pravidelný pohyb, dostatek spánku a vhodný jídelníček obohacený právě o celer, jehož nutriční profil pomáhá regulovat tlak i cholesterol.

Funkční dietní zlepšovák

Celer je v redukčním režimu trefou do černého, protože platí za bohatý zdroj vlákniny. Ta prodlužuje pocit sytosti, předchází přejídání, detoxikuje tělo a „dohlíží“ na správný chod trávení. Jistě vás potěší i skutečnost, že 100 gramů této potraviny představuje pouhých 19 kcal. Když už jsme u toho, nechcete spláchnout žízeň celerovým nápojem? Podpoříte pitný režim, zdraví i v neposlední řadě i ty štíhlé křivky. Příprava je jednoduchá, celer stačí jen důkladně omýt, odkrojit jeho spodní část a zpracovat v odšťavňovači.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rybí karbanátky

(4 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:06
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:53

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat