Hrušky jsou parťákem pro vaše střeva

Uskladněné sice nevydrží tak dlouho jako jablka, ale hruškám to člověk rád odpustí. Jezte je nejen před i po tréninku. Detoxikují, regenerují a jsou hlavním parťákem pro střeva!

Hrušně k nám zřejmě doputovaly z oblasti za Kavkazem a západní Číny. V současnosti je známo přibližně 2500 odrůd, které se pěstují po celém světě. Proč je lidé tak milují? U jejich sladké vůně a chuti to jenom začíná!

Hydratační ovoce

Hrušky v sobě mají velké množství vody. Udává se přitom, že jde až o 83 procent! Proto jsou vhodným ovocem pro ty, kteří mají problémy s dodržováním pitného režimu.

Báječný zdroj vlákniny

Jedna střední hruška (o velikosti pěsti) obsahuje asi šest gramů vlákniny, z čehož se radují hlavně střeva. Dietní vláknina pomáhá trávicímu traktu v pravidelném chodu. Hruška je navíc dobře stravitelná a odstraňuje toxiny z těla. Pro maximální přísun této látky hrušky nikdy neloupejte!

Nízký glykemický index

Hrušky díky rozpustné vláknině drasticky nezvyšují hladinu cukru v krvi. A vlastně jich ani nesníte moc, neboť vláknina přispívá i k pocitu sytosti. Akorát pozor, protože se hruška snadno tráví, spárujte ji s proteinem nebo tukem. Spojenost vám tak vydrží mnohem déle.

Posilování imunitního systému

Sladké plody hrušně obecné patří ke skvělým zdrojům antioxidantů, jako je například vitamin C, který se podílí na regeneraci buněk, výrazně posiluje imunitní systém a stará se o zdraví pokožky, zubů a kostí. Kupříkladu takové hruškové čatní se skořicí o vás v zimě bude pečovat!

Snížení krevního tlaku

Draslík vyplavuje přebytek sodíku z organismu. To jste věděli? A právě hruška je na tenhle úkol jako dělaná, neboť jeden střední kus má asi 206 mg draslíku. Počítejte tedy s tím, že když hrušky zařadíte na svůj jídelníček, snížíte riziko vysokého krevního tlaku.

Energie pro pohyb i rychlejší zotavení

Pořád váháte, co si dopřát před nebo po tréninku? Už nic nehledejte a sáhněte po hrušce. Vláknina a cukr vás doslova nakopnout k akci. Právě máte za sebou jeden ze svých workoutů? Hruška doplní zásoby glykogenu a pomůže s regenerací těla. Stačí jeden, dva kusy. Pokud to s hruškami přeženete a dopřejete si jich třeba osm, pravděpodobně se objeví plynatost, nadýmání a potíže v gastrointestinálním traktu. Na vině je příliš velké množství již zmiňované vlákniny.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat