Nevětraná pracovní kancelář je v horku peklo

Horko v kanceláři už se nedá vydržet? Nabízíme vám tipy na osvěžení, které vám zpříjemní i horké pracovní dny.

Že byste se dokázali zbavit horka, to asi nepůjde – to si nemusíme nic nalhávat. Ale když se kancelář změní v saunu, potřebujete osvěžení.

Vsaďte na průvan

Pokud už ráno víte, že vás čeká horký pracovní den, můžete se na to připravit už ráno. Hned ráno udělejte v kanceláři pořádný průvan. Ale nejpozději v 10 hodin okna zavřete a zatáhněte rolety. A pokud máte k dispozici studenou chodbu, můžete nechat otevřené dveře.

Nechte ho točit

I kdybyste se na něj měli v kanceláři složit, za horkých letních dní pro vás bude hrdina – ventilátor. I za tu nejnižší cenu budete jeho schopnosti blahořečit a chválit si dobrou investici.

Pijte – a hodně

Když je horko, může spotřeba tekutin rychle stoupnout na dvoj až trojnásobek. Takže pijte alespoň 3 až 4 litry. Ale pokud budete pít tekutiny ledově vychlazené, vyšle vaše tělo mozku signál, že má přitopit – a to definitivně nechcete. Proto jsou ideální vlažné nápoje. A pozor si dejte také na koktejly po pracovní době. Alkohol totiž odebírá tělu tekutiny a elektrolyty a obojího jste už vydali dost pocením v kanceláři.

Jezte jen lehce

Asi vás ani nenapadne dát si k obědu knedlo-vepřo-zelo! A co je nejlepší jíst v horku? Většinou vám tělo samo napoví, na co by mělo chuť, ale v zásadě lze říci, že saláty nebo polévky jsou příjemným osvěžením a zároveň dokážou zasytit. Také můžete zkusit lehký ovocný salát nebo syrovou zeleninu.

Nastříkejte se

Zatímco ostatní jdou na koupaliště, vy si do kanceláře pořiďte termální vodu v rozprašovači. Podle studií je dokonce pro vaši pleť lepší, protože podporuje její přirozené ochranné funkce proti škodlivému UV záření.

Mažte se

Na těžké nohy pod pracovním stolem pomohou chladicí krémy, které obsahují výtažek z máty, borovice,  jírovce, zázvoru nebo rozmarýnu. Nejlepší je uchovávat je v lednici. A pokud je to možné, střídejte polohy a nohy si čas od času zvedněte výš (třeba na koš pod stolem).







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat