Med je proti infekcím účinnější než antibiotika

Medicínští vědci z Oxfordské univerzity tvrdí, že by lékaři měli na onemocnění horních cest dýchacích – nachlazení, rýmu a kašel – předepisovat med. Je totiž účinnější než všechny léky z lékárny a na předpis vydávaná antibiotika. Med navíc nemá žádné vedlejší nežádoucí účinky. S opatrností ho musejí užívat pouze diabetici.

„Když lékaři předepisují léky na akutní infekce horních cest dýchacích, my bychom doporučili med jako náhradu za antibiotika. Je účinnější a méně škodlivý než běžné léky,“ tvrdí profesor Hibatullah Abuelgasim z Oxfordské univerzity.

Opírá se o experimentální výzkumy, do nichž bylo zahrnuto 1 760 osob s kašlem, bolestí v krku či ucpaným nosem.

Vědci z Oxfordské univerzity testovali med proti běžným lékům na tlumení symptomů i antibiotikům. Léčba medem trvala o dva dny méně než léčba jinými přípravky. Také se díky němu snížila frekvence a závažnost kašle.

Nejlepší účinek zaručí med se skořicí

Máte ve spíži med a v kořence skořici? Pokud tyto mocné ingredience smícháte dohromady, získáte medikament, jenž navrací zrak slepým a oživuje mrtvé. Alespoň tak o kombinaci včelího produktu a voňavého prášku smýšleli ve starověku, kde tuto směs s oblibou užívali na veškeré neduhy, včetně rýmy a nachlazení. Ovšem pozor, s nespornými výhodami onoho přírodního prostředku souhlasí i moderní věda! Co všechno spojení medu a skořice dokáže?

Menší pravděpodobnost srdečních chorob

Chcete si pojistit zdravé srdce? Pak si výše zmíněné léčivo naordinujte ještě dnes. Nějak tak by se dal citovat závěr výzkumu, o němž byste se dočetli v časopise Journal of Nutrition. Z něj jednoznačně vyplývá, že antioxidanty, jimiž nejstarší sladidlo v dějinách oplývá, předcházejí vzniku krevních sraženin, které často vedou k infarktu nebo mrtvici. Živiny, které nabízí skořice, zase snižují hladinu škodlivého cholesterolu a pomáhají čistit tepny. Seznámíte-li oba chutné „srdeční zlepšováky“, je preventivní opatření kardiovaskulárních onemocnění na světě.

Ochrana před rakovinou

Již několik vědeckých studií s průkaznými daty poukázalo na fakt, že uvedený sladký všelék podstatně snižuje riziko rakoviny, a to zejména žaludku a tlustého střeva. Odborníci se netají názorem, že ideální užívání daného zázraku je každé ráno nalačno. Budete to tak praktikovat i vy?

Rychlá a spolehlivá úleva od artritidy

Revmatoidní artritida je onemocnění, které vede k chronickému zánětu, což bohužel končívá nevratným poškozením kloubů a chrupavek. Bolesti, které jsou s touto patálií spojené, pak většina pacientů označuje za jen těžko snesitelné. I zde může pomoci protizánětlivá souhra medu a skořice! Vmíchejte si tedy adekvátní množství obou zachránců do sklenice teplé vody a nápoj pijte dvakrát denně.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:19
11 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:42
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:41

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat