Detox podle znamení horoskopu

Jste ve stresu? Unavená? Bez nálady? Pak byste měla svoje tělo očistit od škodlivých látek. A to podle hvězd! Je úplně jedno, jestli jste se narodila ve znamení Býka, Střelce nebo Lva – pro každé znamení existují individuální tipy, které dokážou posílit slabá místa a dodat více energie, pohody a zdraví.

Znáte ten pocit, kdy se vám nic nedaří a jste stále unavení? Ano? Pak je nejvyšší čas něco změnit. A hvězdy vám s tím mohou pomoci.

Beran

Bez napětí a dynamiky žít nedokážete. Jste zkrátka bojovnice. Chcete dobýt svět a prosadit svoje nápady. Poznáváte se v tom krátkém popisku? Odbourat stres dynamickými sporty jako turistika, jízda na kole, běh, box nebo kruhový trénink je pro vás tedy velmi důležité. Abyste neztratila svoji vnitřní rovnováhu, vyzkoušejte jógu. A dopřejte si čas strávený se svým partnerem. Navzájem se můžete třeba masírovat různými oleji – citronovým, pomerančovým nebo růžovým. Na bolest hlavy si dejte espresso s citronovou šťávou.

Býk

Nejlépe váš charakter vystihují slova loajalita a spolehlivost. A jste rozhodně gurmán! Pro vás je země rájem, který si chcete do sytosti užít. Investujete do těch krásných věcí života jako jsou dobrá vína, drahé šperky, cenné nemovitosti a blahodárné wellness. Protože si rádi dopřáváte, hrozí vám nadváha, vysoký krevní tlak a diabetes. Vyzkoušejte proto stravu založenou na mase a rybách, ale bez brambor, rýže nebo těstovin, a salám a sýr vždy bez pečiva. Ráno snídejte ovoce, na oběd si dejte steak se salátem a večer jen zeleninu. Na alkohol, sladkosti, mléčné výrobky a bílé pečivo raději úplně zapomeňte. Kromě toho vypijte denně litr převařené vody s čerstvým zázvorem.

Blíženci

Zvědaví, flexibilní a šarmantní – tyhle vlastnosti vás jistě vystihují. Sledujete vždy ty nejnovější zdravotní trendy a vaše postava je také záviděníhodná. Štíhlá a fit tak létáte jako motýl z květiny na květinu. Přesto si dejte pozor na dýchací cesty! Proti kašli a rýmě vám pomůže kuřecí polévka a díky zinku, který je v ní hojně obsažen, načerpáte i novou duševní sílu. Plíce a průdušky jsou vaše slabá místa, proto se může stres ukládat právě zde. Naučte se vědomému dýchání, tak navíc zlepšíte i svůj celkový stav. A i vaše ruce by si zasloužily extra péči.

Rak

Intuitivní, sentimentální a vytrvalá! Zájem máte především o druhé, a tak vám zůstává málo času na vlastní potřeby. Citlivá osoba jako vy osobní a pracovní starosti polyká. Ale pozor! Váš metabolismus je velmi pomalý a vaše váha tak rychle stoupá nahoru. Před obědem si dejte malý salát, to zpomalí stresové hormony. Váš element je voda, proto vám udělají dobře všechny terapie a činnosti, které s ní mají co do činění. Tím z vás spadne velké množství stresu a budete se cítit zase jako znovuzrozená.

Lev

Odvážná a hrdá! Jste královna a díky tomu vyzařujete sebevědomí, velkorysost a charisma. Ale není to jen tak – dovolená a wellness víkendy jednoduše k vašemu životu patří. Zkrátka chcete vypadat fit a elegantně a být středem pozornosti. Zpravidla vás potkáme při tréninku ve fitku, na golfu nebo v nějakém vyhlášeném tenisovém nebo jachtařském klubu. Tajemstvím vašeho života je totiž naprostá rovnováha mezi pracovním a soukromým životem. Kvůli vašim sklonům k vysokému krevnímu tlaku a onemocněním srdce byste se měli naučit uvolňovací techniky jako například autogenní trénink nebo progresivní svalové uvolnění. Kromě toho trpíte i na bolesti zad. Na to pomohou teplé bylinkové koupele s arnikou, tymiánem nebo rozmarýnem.

Panna

Co začnete, to také dokončíte – v tom je na vás spoleh přímo příslovečný! Se svým analytickým myšlením přistupujete k věcem s rozumem a kriticky, ale i prakticky. Tělo, duše a jejich souhra vás zajímá v podstatě celý život. Radikální kúry ale odmítáte, spíše se snažíte dosáhnout optimálního stavu s nejmenším úsilím. A tak místo tabletek dáváte přednost homeopatii. Občas vás zlobí zažívání, proto byste měli svoji stravu přizpůsobit tomu, kdo vlastně jste. V případě, že jste skrytá vegetariánka nebo veganka, pak si na zeleninové polévce asi pochutnáte víc než na vepřovém mase s knedlíkem a zelím… A používejte kurkumu! Nejenže pomáhá při zažívání, ale umí bránit mozek i před alzheimerem. Člověk je zkrátka to, co jí.

Váha

Vždy upravená s téměř dokonalým vystupováním – taková je Váha. Harmonii a krásu potřebujete jako vzduch. Styling a držení těla ovládáte perfektně, přesto byste měla více dbát na vnitřní rovnováhu a dopřát si více volného času. Naplánujte si wellness víkendy ve dvou a dovolenou si vyznačte v kalendáři červeně! Chcete mlsat a zůstat hubená? Tak jezte mandarinky! Látka nobiletin v nich obsažená podporuje spalování tuků a chrání játra před jeho hromaděním. Velmi náchylné jsou pro vás ale ledviny a močový měchýř. Pomůže vám hodně vody, bylinkové šťávy a čaje, a hlavně – jezte petržel! Tahle rostlinka nepomáhá jen při sexu, ale je také močopudná a dokáže vyplavit i ledvinové kamínky.

Štír

Jste mocná žena a toužíte všechno a všechny mít pevně v rukou. Vaše cíle jsou vždy intenzivní a extrémní. Vaše heslo je „všechno nebo nic“. A navíc máte tajné regenerativní schopnosti! Ne nadarmo je Štír znamením magie. Síly vám dodává vaše rodina. Proto se zabýváte genealogií, rodinnými vztahy, psychoanalýzou nebo reinkarnací. Vaším nejslabším místem je podbřišek a střeva. Stres se může velmi rychle odrazit na vašem sexuálním životě, menstruačním cyklu nebo způsobit i poruchy plodnosti. Na uvolnění stresu je pro vás nejvhodnější pravidelná meditace, na pročištění střev vyzkoušejte půst nebo klystýr.

Střelec

Jste opravdový kosmopolita, který je doma kdekoli na světě. Přitom máte i silné etické a morální hodnoty. Spravedlnost pro vás není jen prázdná fráze, ale živoucí přesvědčení. Mluvíte několika jazyky a jednáte na mezinárodní úrovni. Lidé z jiných kultur vás dokážou úplně očarovat. Jste nekonečně optimistická a vidíte jen to pozitivní. Vaše oblíbená témata jsou cestování, spiritualita a hledání smyslu. Někdy míváte po ránu ztuhlé prsty, což by mohlo ukazovat na artritidu. Trénujte proto jemnou motoriku. A v kuchyni používejte hodně lněného oleje, tím si namažte klouby. Pro vás je optimální ajurvéda. Terapií složenou ze správné stravy, bylinného léčitelství a prostředků, které čistí tělo, dosáhnete zase vnitřní rovnováhy.

Kozoroh

Angažujete se nezištně ve věcech, ze kterých ostatní profitují. Přitom nejste nikdy unavená nebo se špatnou náladou – právě naopak! Nejste sprinter, ale maratonec, kolem kterého čas jen tak plyne. Jste „dítě hor“ – milujete turistiku, lezení po horách a horskou cyklistiku. Pokud na vás ale někdy odpoledne padne únava, vypijte klidně několik šálků zeleného čaje. Jeho dobře stravitelný kofein vás postaví zase na nohy. Navíc chrání před mozkovou mrtvicí, protože vyrovnává hladinu cholesterolu a spalování tuků. Do rovnováhy vás dostane wellness na bázi soli, tedy solná terapie nebo pobyt v solné jeskyni. A napětí? Toho se zbavíte při masáži lávovými kameny. Kromě toho je důležité také často odpočívat. Krátký, 20–30timutový spánek zlepšuje náladu a soulad mezi srdcem, mozkem a dechem.

Vodnář

Lehkost je to, co si přejete. Je jedno, kolik je vám roků, ve vašem nitru žije „hippie“. Milujete módu sedmdesátých let nebo nosíte vintage. Přátelé máte na Facebooku nebo jinde na síti. Žijete rádi neobyčejně, nezávisle a extravagantně. Vaše slabé místo jsou nervy. Posilte je vitaminem B v ovesných vločkách, avokádu nebo skleničce piva. A nezapomeňte ani na lesní ovoce – je plné vitaminu C a minerálů, které posilují váš imunitní systém. Pro zaneprázdněné Vodnáře je to pravé čchi-kung a tchaj-ťi, které posilují vnitřní energii. Pomáhají proti onemocněním kloubů, osteoporóze a poruchám prokrvení. Vodnáři také často trpí poruchami spánku. Zablokovanou energii uvolní bez vedlejších účinků akupunktura. Ale pomoci mohou i levandule a kozlík.

Ryby

Žijete mezi nebem a zemí. To z vás dělá oslnivou, ale těžko pochopitelnou osobu. Vaše životní témata jsou umění, tantra a transcendence. Ostatním nasloucháte a rozumíte jim beze slov. Nakonec je starost o duši a poselství míru hlavními úkoly vašeho života. Přitom si ale berete problémy tohoto světa až příliš k srdci. Jezte více rajčat! Obsahují látku tyramin, která zlepšuje náladu. Kromě toho posiluje jejich barvivo lycopin stěny cév a také odstraňuje cholesterol. Volit byste také měli například jogu nebo meditaci. Nejen pro trénink těla, ale i pro různá cvičení dýchacích technik. Kromě toho byste se měli postarat i o svoje chodidla – speciální pedikúra a pravidelná masáž reflexních zon plosek vás celkově stabilizuje.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Svíčková na smetaně

(2 hlasů)

Sýrová roláda

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat