Pryč s únavou i po osmihodinovém spánku

Cítíte se jako přejetá, přestože jste spala dostatečně dlouho? Poradíme vám, co pomáhá při dlouhodobé únavě.

Spali jste doporučených osm hodin, a přesto se cítíte unavená? Váš problém bude asi stres.

Stres vás okrádá o spánek

Že někdy nemůžete oka zamhouřit, protože máte starosti v práci nebo doma, zná asi každý. Co ale mnozí už nevědí je, že i když nakonec usnete, stejně se vám honí hlavou myšlenky i ve spánku. Přitom by mělo v noci tělo regenerovat a úplně „vypnout“. Místo toho tepová frekvence stoupá a mozkové vlny se také pohybují ve vysokých frekvencích. Dlouhodobě vám pak z rovnováhy vypadnou nervy, duše, a nakonec i celý organismus. Neklamné znaky přílišného zatížení organismu jsou jasné – budíte se uprostřed noci nebo příliš brzy ráno, protože vaše tělo produkuje příliš mnoho stresového hormonu kortizolu.

Co pomáhá

Vyzkoušejte před usnutím přepnout na správné myšlenky. Představte si obrázek, se kterým máte spojené pozitivní emoce, např. jak na dovolené ležíte na pláži. Představujte si každý detail, dokud neusnete. Jak to ztížit stresu ještě víc? Napište si všechny starosti před tím, než půjdete do postele – tím je z hlavy dostanete na papír. A trochu si zacvičit nemůže nikdy škodit. Je dokázáno, že trénink redukuje stresové hormony v krvi. Důležité je ale ukončit trénink alespoň dvě hodiny před spaním. V čase opravdu velkého napětí pomůže navíc levandulový olej.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:04
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:37
189 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:36

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat