Začněte s novoročními předsevzetími už teď

Přemýšlíte, jak si nový rok uděláte lepší než ten dosavadní a jaká si dáte předsevzetí? A proč čekat do nového roku, abyste si předsevzali důležité cíle? S novoročními předsevzetími můžete začít už dnes.

S Novým rokem cítíme vždy neskutečný tlak stát se ze dne na den úplně novým člověkem – budeme větší sportovci, mnohem pilnější, hezčí a celkově lepší lidé. Ale tento rok je všechno trochu jinak, takže i předsevzetí bychom měli pojmout trochu jinak. Nepřesouvejte předsevzetí na nový rok, místo toho začněte na svých snech pracovat už teď. A to z následujících důvodů:

Zajistíte si náskok

Podle zprávy „US News and World“ je stupeň neúspěchu při novoročních předsevzetích asi 80 procent, přičemž mnozí svoje odhodlání ztrácejí už během února. Ale na vině je špatné myšlení – cíle ohledně cvičení a diety vedou jen ke stresu, který posilňuje pocit, že všeho musíme dosáhnout hned. A pokud nevidíme alespoň dílčí úspěchy, svojí úsilí vzdáme. Pokud ale začneme už teď, zajistíme si na splnění více času a budeme tak méně ve stresu.

Sliby místo předsevzetí

Většina lidí nedodrží předsevzetí protože, jsou mnohdy příliš velká a vážná, a protože je jich hodně. „Žít zdravěji“, „Zlepšit si vztahy“ nebo „Být pilnější“ jsou sice dobré orientační body, ale žádné jasné kroky. Raději zapracujte na cílech, které budou specificky formulované a které sami sobě můžete slíbit. Například „Každý druhý den budu trénovat alespoň 30 minut.“ Tak se budou naše cíle zdát mnohem dosažitelnější a snadnější.

Stanovte si důsledky

Určete si jasné důsledky, pokud vlastní slib porušíte. Nemyslíme samozřejmě žádné opravdové tresty, spíše něco jako malé nepříjemné úkoly, jako třeba zaplatit 20 korun do pokladničky nebo udělat deset kliků za každé porušení. Tím si vykoupíte špatné svědomí a můžete druhý den pokračovat v plnění slibů.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:40
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:04
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:01

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat