Nový rok ve znamení plochého břicha

Už vás deprimuje, že nedopnete své oblíbené kalhoty? Přijměte pomoc od citronu nebo banánu. Ovšem i takový losos přidá „ploutev k dílu“, když jde o úspěšné hubnutí!

Jistě se shodneme na tom, že faldík okolo pasu sebevědomí moc nepřidá. A vlastně ani zdraví! „Břišní tuk je biologicky aktivní, což znamená, že produkuje hormony a další sloučeniny, které zvyšují pravděpodobnost chronických zánětů. Čím více ho máte, tím jste náchylnější k různým zdravotním komplikacím, a to včetně diabetu nebo srdečních chorob,“ vysvětluje americká registrovaná dietoložka Liz Pearson. Že s takovou vidinou do roku 2021 vstoupit rozhodně nechcete? Pak se nebraňte pravidelnému cvičení a těmto zeštíhlujícím potravinám!

Citron, kamarád nejen do deště

Historické prameny uvádí, že citrusové plody obecně byly pěstovány již před 4000 lety, ovšem do našich českých končin se dostaly až v 16. století. Dnes jsou považovány za malý lékařský zázrak, protože posilují imunitu, regulují cholesterol, zpomalují biologický proces stárnutí a stimulují krvetvorbu. Tak jistě, že prospěšné jsou všechny, ale buďme konkrétnější a vezměme si třeba takový citron. Odborníci neustále zdůrazňují, že složky tohoto kyselého plodu usnadňují hubnutí a detoxikují játra. Tak proč toho nevyužít ve prospěch vlastního břicha…

Podejte ruku tučným rybám

Losos, tuňák nebo makrela. Pokud je v obchodě necháváte bez povšimnutí, dietní ambice si zbytečně komplikujete. Poznatky amerického výzkumu uskutečněného na univerzitě v Tennessee sdělují, že vitamin D obsažený v tučných rybách významně přispívá k odbourávání tuků, a to nejen v dolní části trupu. Na jakou mořskou specialitu to dnes vidíte?

Řekněte ano banánům

To, že banány zprostředkovávají spoustu draslíku, který normalizuje krevní tlak, je všeobecně známá věc. Ovšem okolo tohoto minerálu se točí i další výhody. Draslík totiž reguluje v organismu nastřádaný sodík, čímž zabraňuje zavodňování a tím i otokům. Je tedy spolehlivým zeštíhlujícím parťákem! Sluší se podotknout, že banány platí také za bohatý zdroj vlákniny i mnoha vitaminů, proto zlepšují trávení a regenerují svaly po náročné fyzické aktivitě.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rajská omáčka

(1 hlasů)

Lasagne

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 23:06
12 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:35
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:04

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat