Překonejte zimní únavu levou zadní

Necítíte v zimě dostatek energie, protože se vás pevně drží každoroční zimní únava? S následujícími triky budete zase zpátky na vrcholu.

Skoro žádné denní světlo, málo pohybu… žádný div, že vaše tělo jede v zimě jen na poloviční výkon. Ale zimní únava může být i extrémně nepříjemná, pokud se dostanete do fáze, kdy zkrátka už nemáte sílu na nic. S následujícími tipy ale zimu přečkáte mnohem lépe.

Použijte vnitřní hodiny

Kdo se rozčiluje, že se vzbudí ještě před zazvoněním budíku, nedělá svému tělu dobře. Nakonec za to nemůže, že se s temnotou vypořádalo. Dbejte na to, abyste odpoledne měli dostatek světla. To vás udrží déle vzhůru, takže budete usínat později a také později vstávat.

Udělejte si denní půst

Protože v zimě rádi a hodně jíme, mnoho z nás přibere nějaké to kilo navíc, což naše tělo vyčerpává. Zařaďte si proto do svého týdenního plánu i jeden den půstu, kdy budete jíst jen nízkotučný tvaroh a ovoce. To vás nejen odvodní, ale zajistí také, že se už následující den budete cítit mnohem lehčeji, budete jíst méně a den nastartujete s větší energií.

Využijte přírodní světlo

V zimě ho sice moc není – pozdě se rozednívá a brzy stmívá. Místo toho, abyste celý den seděli v kanceláři, měli byste alespoň o polední pauze vyjít ven a využít tu trochu denního světla. Krátká procházka vám udělá dobře, a ještě probudí všechny vaše smysly.

Probuďte se ranní sprchou

Komu se ráno těžko vstává, sprchuje se možná raději večer, aby ráno ušetřil drahocenný čas. Ale tím si sami podrážíte nohy. Ranní sprcha povzbuzuje krevní oběh a budí tělo. A pokud budete střídat teplotu vody, zaručeně unavení nebudete.

Pijte dostatek tekutin

V noci se zpomaluje látková výměna. Abyste se tedy rychle dostali do rytmu, vypijte hned po probuzení velkou sklenici teplé vody. To povzbudí krevní běh a látkovou výměnu a pomůže vám se rychleji probudit. Dostatek tekutin je potřeba konzumovat ale i během dne, aby tělo nebylo dehydratováno a mohlo bojovat s venkovním chladem nebo vnitřním teplem.

Rutinu dodržujte i o víkendu

Když už si tělo zvykne na nějaký rytmus, je dobré ho dodržovat i o víkendu. Není samozřejmě nic špatného na tom, zůstat v posteli o půlhodinu déle. Ale pokud vstáváte ve všední dny v 7, rozhodně není vhodné spát o víkendu do jedenácti. Jinak vypadnete z rytmu, a navíc budete mít problém dostat se v neděli večer včas do postele.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat