Pro lepší život vypusťte dvě slova ze svého slovníku

Stojíte právě před neřešitelným problémem a nevíte, jakou cestou pokračovat? Pak popřemýšlejte o svém slovníku.

Celý náš život je vždy o výběru vhodných slov. Nejen s ohledem k lidem v našem okolí, ale i tehdy, když my sami stojíme před problémem. Bernhard Roth, profesor na univerzitě ve Standfordu, říká, že pokud ze svého slovníku škrtneme jedno nebo dvě slova, svět začneme vnímat úplně jinak, a i problémy se budou zdát jiné.

Následující triky byste měli rozhodně také vyzkoušet.

Říkejte „a“ místo „ale“

Situace, kterou zná každý: Jste domluvení na schůzku, ale máte ještě spoustu práce. Neříkejte si „Chci jít do kina, ale musím ještě udělat tolik věcí.“ Místo toho si řekněte „Chci jít do kina a musím ještě zařídit jiné věci.“ Používáním slova „ale“ stavíme sami sebe do konfliktní situace, která ve skutečnosti ani neexistuje. To znamená, že si od začátku namlouváme, že není možné jít do kina a zařídit i jiné věci. Slovíčkem „a“ zkoušíme najít řešení. Mozek začne přemýšlet tak, aby našel řešení pro obě části věty.

Řekněte raději „chci“ než „musím“

Když vás zase příště napadne „musím“, pokuste se ho zaměnit za „chci“ nebo „chtěla bych“. Tohle cvičení je velmi efektivní, protože přivádí na myšlenku o skutečnosti, že všechno ve svém životě děláte dobrovolně a ze svého vlastního rozhodnutí – dokonce i to, co považujete za nepříjemné. 







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Brokolicová omeleta

(23 hlasů)

Špenátová omeleta

(34 hlasů)

Vláčný mazanec

(30 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat