Domácí léčba koronaviru míjející se účinkem

Zabere, když nasadíte antibiotika či česnek? A jak to koronavirus má s teplou a studenou vodou? Nevěřte všemu, co se povídá, můžete prožít neskutečné zklamání!

Vyvážená strava, pohyb, tělo schopné se bránit vůči bakteriím a virům. To je asi ten nejlepší recept na zdraví, kterým se lidé brání proti typickým negativním dopadům zimních měsíců – chřipce a angíně. Silná imunita se v tomhle směru skloňuje ve všech pádech, a to i v souvislosti s covidem-19. Zvlášť proti němu se kde kdo snaží chránit tak trochu netradičně. Co se stane, když se naložíte do horké vody, nebo vypláchnete nos solným roztokem? Vědci z americké Harvardovy univerzity znají odpovědi.

Antibiotika jako prevence

Antibiotika působí pouze proti bakteriím, nikoli proti virům. COVID-19 je způsoben virem, a proto by se antibiotika neměla používat k prevenci nebo léčbě. Nenabývejte tedy dojmu, že když jste byli či jste nemocní, a lékař vám antibiotika předepsal, jste proti koronaviru chráněni.

Chlad, zima a sníh

Nízké teploty, mráz, pobyt v přírodě, když je chladno. Není důvod se domnívat, že když vyjdete z vyhřátého obchodu ven, do mrazivého počasí, postarají se zima či snad sníh o to, že vaše tělo zbaví virů. Podobně to pochopitelně platí i u mytí rukou studenou vodou. Zázraky nečekejte. Nejúčinnějším způsobem, jak se chránit před novým koronavirem, je alkoholový dezinfekční prostředek.

Horká voda

Na sociálních sítích se to jen hemží „zaručenými“ radami, jak koronavirus zabít. Jednou z nich je časté pití horké vody nebo nakládání se do horké koupele. Opět se nejedná o lékařsky podložený fakt. Navíc normální tělesná teplota zůstává kolem 36,5 °C až 37 °C, bez ohledu na teplotu vany nebo sprchy. Ani tohle proti covidu-19 a jeho britské mutaci nezabírá.

Česnek

Mnoho e-shopů nabízí potravinové doplňky, které mají eliminovat riziko nákazy koronavirem. Většinou jde pouze o vitaminy a potažmo i ničím nepodložené doporučení, stejně jako tomu je i v případě česneku. Ten, kdo každý den sní aspoň jeden stroužek toho syrového, se údajně nenakazí. Opět platí, že to není pravda. Neexistuje žádný důkaz, že by to v praxi fungovalo. Na obranu česneku se však musí uvést, že se stále jedná o nesmírně zdravou potravinu s antimikrobiálními vlastnostmi.

Solný roztok

Připravte si roztok z vody a soli a jím co nejčastěji proplachujte svůj nos, infekce novým koronavirem nemá šanci. Taky už jste se s podobnou radou setkali? Výplach solným roztokem odstraňuje hleny, zvlhčuje nosní sliznici a zlepšuje průchodnost dýchacích cest. Ale nepůsobí proti covidu-19.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat