Vyzrajte na otravnou jarní únavu

Jaro přichází. Příroda se probouzí a budí i naši životní energii. Tedy měla by. Většinou se cítíme spíše unavení, vyčerpaní a bez energie. Klasický příklad jarní únavy. Pojďme to ale letos změnit, abychom vyběhli do jarních dní plní energie a pořádně ve formě si mohli užít nejkrásnější období roku.

Na jaře jsme často ještě stále plní „zásob“ ze zimních měsíců – málo čerstvého vzduchu, nedostatek pohybu a tučné jídlo. A to všechno naše tělo zatěžuje. A ačkoli světla během dne přibývá, my se stále cítíme unavení, trpíme poruchami spánku a trávení a nemáme chuť vůbec do ničeho.

S následujícími tipy ale letos jarní únavu porazíte dřív, než by mohla skolit ona vás.

Několikadenní půst

Při detoxikačním půstu se na několik dní vzdáte pevné stravy a konzumujete pouze bylinkové čaje, netučný vývar, ovocné a zeleninové šťávy a pomůžete tak vyčistit si střeva. Neměli byste ale přestat jíst ze dne na den. Vždycky je dobré několik dní před půstem tělo na změnu stravy připravit. Stejně tak byste měli i po skončení půstu na pevnou stravu přecházet pozvolna.

Změna složení stravy

V zimě tělo potřebuje více energie, protože musí vyrábět více tepla. Na jaře ale můžete zase jíst netučné potraviny. Plnohodnotná strava plná vitaminů a celozrnných výrobků podporuje činnost střev a zásobí tělo důležitými živinami.

Více spánku

Dopřejte si dostatek spánku a vědomého odpočinku. Spánek před půlnocí je údajně ten, při kterém si tělo nejvíce odpočine. Před spaním se také nedívejte na televizi, nesportujte a zamezte také činnostem, které by vzrušovaly vaší nervovou soustavu, abyste si mohli užít opravdu klidný spánek.

Pohyb na čerstvém vzduchu

Pohybem na čerstvém vzduchu dostanete do těla více kyslíku. Tím se prokrví vaše svalstvo a zvýší se pozornost. Každý den alespoň 30 minut strávených venku pomáhá na jarní únavu. Nejlepší doba je kolem poledne, kdy je světelná intenzita nejsilnější.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat