Díky vědě můžete zhubnout jednodušeji

Skoro každý má svoje menší či větší problémové zóny. Máme pro vás tipy, jak zařadit snadné (z)hubnutí do každodenního života – a jsou vědecky podložené.

Rádi byste zhubli, ale dodržet dietní plán v koloběhu všedních povinností je pro vás nemožné. Existují vědecky podložené rady a triky, jak hubnout mnohem jednodušeji.

Síla barev

Barvy, které nás obklopují, dokážou náš boj s přebytečnými kilogramy významně ovlivnit. Podle studie sníme v místnosti s modrými stěnami až o 33 procent méně. Modrá snižuje apetit a vyvolává pocit hladu v mozku mnohem méně.

Pokud nemáte zrovna modrou jídelnu a ani ji neplánujete v nejbližší době modře vymalovat, může vám stejně pomoci i modré nádobí a prostírání. Zářivé barvy jako červená, oranžová nebo žlutá mají opačný efekt.

Jí-deníček

Abyste si představili, co všechno jste během dne snědli, může pomoci zavedení deníčku, kam si zapíšete všechny snědené potraviny. Začněte nejlépe tím, že si každý den opravdu pečlivě zaznamenáte všechno, co jste snědli. Mnoho lidí teprve potom zjistí, kolik nezdravého a sladkého toho nevědomky za den snědí.

Dietní ovoce je hruška

Je jedno, jestli ji budete jíst na snídani, svačinu nebo po jídle jako dezert, hruška je ideální ovoce při hubnutí. Vědci z Lousiany zjistili, že lidé, kteří denně snědli jednu hrušku, zhubli snadněji. Ta totiž podporuje trávení, na dlouho zasytí a má málo kalorií. Kromě toho obsahuje hodně vody, minerálů a vlákniny, a počítá se proto k nejzdravějším plodům vůbec.

Místo zákusku vanilková svíčka

Fanoušci svíček pozor! Od teď máte nezpochybnitelný důvod, proč si u večeře zapálit svíčku. Svíčky se sladkou vůní, jako například vanilka, totiž hubnutí usnadňují. Umějí totiž utišit vaši touhu po sladkém a zmenšit hlad.

Malé talíře

Velikost talířů a misek může náš apetit také ovlivnit. Výsledky jedné americké studie ukazují, že čím větší talíř, tím více jíme. Naproti tomu na malých talířích, vypadá porce mnohem větší. Mozek tak přijme signál, že snědl mnohem více a vy budete rychleji sytí.

Jídlo si užijte

Mnoho lidí má tendenci u jídla kousat rychle a hltat. Při hubnutí se tenhle návyk ale ukazuje jako všechno jen ne žádoucí. Pokud budete jíst pomalu, uvolní se mnohem více hormonů ovlivňujících váš apetit. A díky tomu se budete cítit opravdu dosyta najedení mnohem dříve.

Hubněte smíchem

Tohle je asi ten nejpříjemnější tip na hubnutí – jednoduše se zasmějte nahlas a z plného hrdla. Deset minut takového upřímného smíchu vám pomůže spálit jedno jablko. Přepočteno na počet kalorií za rok – můžete tak ztratit až dvě kila.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vejce benedikt

(2 hlasů)

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)

Croissanty s vanilkovým krémem

(38 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Nový horoskop Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat