Zdravé hubnutí se řídí několika pravidly

Nejsme všichni stejní a ani stejný způsob stravování nemusí vyhovovat všem. Je pro vás lepší přerušovaný půst nebo spíš keto-dieta? Víte, jak dosáhnout ideální postavy?

Chtěli byste dosáhnout své vysněné váhy a zbavit se přebytečných kilogramů? Pak rozhodně nevsázejte na krátkodobé diety, ani si týdny neodpírejte potraviny, které máte vlastně rádi. Jako většina věcí v životě, jsou i správné stravovací návyky velmi individuální. Sestavili jsme pro vás proto pět naprosto odlišných způsobů, mezi kterými si jistě najdete ten, který bude vyhovovat právě vám. Berte ale v úvahu, že aby kterákoli dieta fungovala, je potřeba její specifické způsoby dodržovat alespoň 21 dní.

Keto-dieta – míň sacharidů, víc tuku

Při ketogenní stravě přijímáte sice více tuků, ale méně sacharidů. Přitom je velmi důležitá příprava, protože rychle uvařené těstoviny už vám na talíř nesmějí. Místo toho jíte hodně salátů s masem nebo rybou, ale i spoustu tučného jako jsou sýry a tvarohy.

Přerušovaný půst – hubnutí bez trápení

S tímto způsobem diety můžete bez výčitek jíst klidně dál svá oblíbená jídla. Jen se zkrátka na pár hodin nebo dní vzdáte jídla úplně. Například u typu 16 : 8 jíte jen osm hodin denně. Výsledky na váze jsou dobře patrné už po krátké době, a navíc děláte dobře i svému zdraví.

Paleo-dieta – vejce a syrové maso

Paleo-dieta sází na přírodní stravu. Vracíte se takříkajíc zpátky ke kořenům, tedy do doby kamenné – všechno, co přijde na stůl, by totiž mělo být ulovené nebo natrhané. Hotové výrobky, pečivo nebo sýr na váš jídelníček rozhodně nepatří.

Nízkosacharidová dieta – hubnutí bez pocitu hladu

Tahle dieta má více názvů – keto, Atkinsonova nebo logi a patří k nejoblíbenějším způsobům hubnutí na světě. Proč? Protože s nízkosacharidovou stravou hubnete bez větší námahy. Jde tady o to, jíst málo sacharidů, ale zato hodně proteinů a zdravého tuku. Tím nedodáváte tělu dostatek energie ve stravě, a tak si tělo potřebnou dávku bere z (tukových) rezerv.

Detoxikační kúra – strava plná šťáv

Při detoxikační kúře se na pár dní vzdáte pevné stravy. Ale místo nudných vývarů, jako u dřívějšího klasického půstu, konzumujete zdravé, a navíc chutné ovocné a zeleninové šťávy. Tělo se zbaví škodlivých látek a během několika dnů zhubne.  







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat