Nadměrné dávky pracího prášku mohou podráždit pokožku

Že více pracího prášku znamená více čistoty a vůně? Paradoxně vůbec ne. Ovšem jestli mermomocí chcete podpořit růst plísní a bakterií způsobujících kožní obtíže, tak s ním šetřit nemusíte..

Pětkrát až šestkrát týdně. To je frekvence praní běžné domácnosti, ve které žije více rodinných příslušníků. Tedy alespoň podle jistého analytického průzkumu, jehož závěry zveřejnil zahraniční server Daily Mail. Mimochodem, vyplývá z nich i to, že špinavému prádlu průměrná žena obětuje bezmála půl roku svého života. Ne každá s ním ale nakládá správně. Jaké hříchy vám neodpustí oblečení, pračka ani vaše pokožka?

Když dva dělají totéž, není to totéž

Nejsou to jen skvrny, kvůli kterým je třeba svršky nechat „povozit“ v bubnu pračky. Uvnitř syntetických i jiných tkanin se totiž hromadí odumřelé kožní buňky, pot, bakterie a oleje produkované pokožkou. Tyto nečistoty okem nespatříte, ale možná buďte rádi, protože jejich množství by vás zřejmě nemile překvapilo. Pokud si teď říkáte, že to není nic, co by nevyřešila extra dávka prášku, tak tenhle dobrý úmysl se s pochopením nesetká.

Méně je více. Potvrzeno!

„Hodně lidí dělá tu chybu, že používá nadměrné množství pracích prostředků. Ovšem jejich obsažené čistící molekuly uvíznou ve vazbě látky, což při těsném kontaktu s kůží vede k podráždění. Usazené zbytky těchto produktů zhoršují funkce pračky, přičemž vytváří ideální vlhké prostředí pro růst plísní, čímž způsobují další kožní problémy i nepříjemný zápach oblečení,“ popisuje situaci americký dermatolog Joshua Zeichner. Zadělat na pořádné trable si ale můžete ještě předtím, než se k tomuto spotřebiči vůbec přiblížíte.

Sonda do hlubin prádelního koše

„Zpocené a mokré oblečení nenechávejte ležet v koši dlouho. A opravdu nikdy ho neskladujte v igelitových sáčcích. Jen tím zbytečně podpoříte množení škodlivých mikroorganismů. Nechcete-li zapínat pračku příliš často, špinavé prádlo alespoň pověste, ať důkladně proschne,“ doporučuje zmíněný lékař Joshua Zeichner.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 23:06
12 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:35
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:04

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat