Vycvičte si malý močový měchýř

Také jste si někdy přála, abyste nemusela na toaletu tak často? Nešlo by si vycvičit močový měchýř?

Patříte také k těm „hrdým“ majitelům takzvaného myšího močového měchýře? Který je očividně tak malý, že musíte na toaletu každou hodinu. Anatomický jev, který dokáže být především při cestování velmi otravný.

Trénujte močový měchýř

Ale je opravdu jediná možnost, časté močení přijmout zkrátka jako fakt, nebo se s tím dá něco dělat? Něco jako třeba močový měchýř trénovat? A velmi překvapivá odpověď je – ano, skutečně můžete! Náš močový měchýř je totiž učenlivý.

Ovšem je nutné také předeslat, že močový měchýř hodně ovlivňuje i naše psychika. Známe to asi všichni spíše z té negativní stránky. Krátce před pohovorem najednou musíme nutně na toaletu. Nebo když jste na koncertě úplně vpředu a o svoje dobré místo nechcete přijít, můžete se vsadit, že se váš močový měchýř ozve naprosto spolehlivě. Protože se umí ozvat nejen, když je plný, ale také když se cítíme ve stresu nebo napjatí.

Močový měchýř řídí nejen náš vegetativní nervový systém, ale i mozek vysílá signály do močového svalu. Takže mohou strach, stres, nová situace nebo nějaká nepříjemná zátěž vést k silnějšímu nucení na močení.

Jak trénovat močový měchýř

Při tréninku se neustále zvětšují mezery mezi návštěvami WC. Přitom už třeba čtvrthodina, o kterou vydržíte déle, může pomoci močový měchýř posilovat. A už po čtyřech týdnech byste měli pocítit první úspěchy.

Tipy, které mohou pomoci

Čeká vás delší cesta, tak si zajdete „pro jistotu“ ještě na toaletu? To není dobrý nápad! Protože měchýř můžete vycvičit i obráceně – tedy čím častěji budete chodit, tím méně vydrží.

Můžete močový měchýř naučit zvyknout si na pevný časový plán, pokud budete chodit na toaletu vždy v přesných intervalech.

I když vám močový měchýř hlásí, že už je opravdu nejvyšší čas, pokuste se hned nepodlehnout tlaku, ale ještě alespoň pár minut počkat. Většinou se nutkání uklidní a ozve se zase za chvíli.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat