Boxovací pytel ulevuje při stresu a zvyšuje sebevědomí

Mít doma boxovací vak? To se jeví jako efektivní způsob spalování kalorií. Tahle pomůcka má ale i nesporné terapeutické výhody! Tady se vážně potvrzuje úsloví, že škoda každé rány, která padne vedle…

Mužská doména i oblíbená zábava – to byl box ještě před několika lety. Jenže časy se mění a tento sport začaly provozovat i křehké ženy. Zkrátka a dobře, dostal se do fitness módy. A není se co divit! Nejenže pomáhá budovat svaly a zvyšuje fyzickou sílu, on také uklidňuje mysl. Úplně se necítíte na to, že byste vyrazili do posilovny a mlátili tam protivníka hlava nehlava? Teoreticky vzato ani nemusíte. Pořiďte si boxovací pytel a trénujte tělo i psychiku v pohodlí domova!

Úleva od stresu i studnice šťastných hormonů

Zažíváme to dnes a denně. Pracovní nápor, dopravní zácpy, starosti s financemi, nedostatek volného času nebo třeba trable s partnerem. Také býváte často pod tlakem, přičemž máte chuť do něčeho kopnout a trochu si ulevit? No vida, přesně k tomu je zmíněná cvičební pomůcka primárně určená.

„Fyzická aktivita je nejznámějším a nejúčinnějším tlumičem stresu. Vědí to běžci, cyklisté, volejbalisté i tenisté. Box se od těchto uklidňovacích činností v ničem neliší. Když pracujete s pytlem, váš mozek doslova zaplaví endorfiny. Tyto neurotransmitery zmírňují stres i svalové napětí způsobené nervozitou. S každým úderem se zlepší vaše nálada, koncentrace i motivace cvičit,“ vyjmenovává terapeutické výhody Tanya Morgan, která je trenérkou boxu v elitní londýnské sportovní hale Sweat by BXR. Překvapivých benefitů je tu však víc.

Restart nízkého sebevědomí

„Box je vynikající způsob, jak poznat sebe sama. Pomůže vám totiž pochopit, jak vaše tělo funguje a reaguje. Jeho nekonečné množství kombinací je jako tanec se strategickou choreografií. Díky němu se budete cítit mentálně silnější a sebevědomější. Lépe pak zvládnete i náročnější životní situace a získáte potřebnou rovnováhu,“ vysvětluje výše jmenovaná trenérka. A jak se tohle celé podepíše na postavě?

Křivky, které si doslova vybojujete

Některé studie ukazují, že během pouhých 15 minut boxování člověk může spálit až 200 kcal. Potvrzuje i kanadský certifikovaný fitness poradce Andy Dumas, podle něhož tato činnost buduje sílu, vytrvalost, agilitu i koordinaci. Není tohle zeštíhlující spojení příjemného s užitečným, které jste hledali?  







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Palačinky

(1 hlasů)

Domácí granola

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat