Celulitidu způsobuje stres i potlačená kreativita

Neměli jste právě klidné dětství? Nemohli jste dělat to, co vás bavilo? Možná kvůli tomu teď bojujete s celulitidou, jejíž silné kořeny prý začínají růst už v raném věku!

Celulitida je dnes běžný kosmetický nešvar. A to natolik, že se s ní potýká něco kolem 80 procent žen všech váhových kategorií i tělesných velikostí. Podle dermatologů jde o nahromaděný podkožní tuk, který se váže s kolagenovou pojivovou tkání. Tím, jak se tlačí k povrchu pokožky, pak vzniká nechvalně známý hrbolatý vzhled. Že je příčinou jinak zvané pomerančové kůže jen nevhodná strava? Tak to také úplně není. Všechno je to totiž mnohem složitější.

Jistý si nemůže být vůbec nikdo

Samozřejmě, špatný jídelníček může hrát v rozvoji celulitidy zásadní roli, ale rozhodně není jediným strůjcem. Odborníci mluví také o dědičných faktorech, kouření, hormonální nerovnováze, poruchách štítné žlázy a nedostatečném pitném režimu. Často zmiňují i konzumaci alkoholu, sedavý způsob života a užívání některých léků, antikoncepce nevyjímaje. Aby toho náhodou nebylo málo, teď se seznam možných pachatelů ještě rozšířil o další dva podceňované faktory. Čekal by je opravdu jen málokdo…

Psychika dělá svoje!

K teoriím, proč se zmíněná neestetická „ozdoba“ vytváří, přidává svůj osobitý názor i venezuelská psycholožka Martha Sanchez Navarro. Ta věří tomu, že dětský traumatický stres, stejně jako potlačovaná kreativita, v dospělosti vede k rozvoji pomerančové kůže. Přijde vám to jako tvrzení zcela nepravděpodobné? Nebo minimálně přitažené za vlasy? Kupodivu se s ním ztotožňuje i britský lékař, specialista přes krásu a distributor přírodních zkrášlujících produktů Alexander Barani.

„Nepochybuji o tom, že fyzický vzhled našich těl do jisté míry ovlivňují i emoce, pocity, zážitky a zkušenosti. To, co v raném věku zasejeme, se nám v budoucnu vždycky nějak vrátí,“ domnívá se výše jmenovaný expert. Co si o tom myslíte vy? Může na tom být něco pravdy?

Zdroje: lajollalaser.com/researchers-indicate-stress-may-cause-cellulite, wikipedia.org







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)

Tousty k snídani

(41 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Nový horoskop Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat