Aktivní uhlí je novým trendem v péči o zdraví

K dostání je v každé lékárně, má pórovitou strukturu a absorbuje široké spektrum látek. Aktivní uhlí se stává čím dál populárnější a tohle jsou (další) důvody, proč si ho koupíte i vy.

Aktivní uhlí je součástí zdravého životního stylu, ačkoli si ho mnozí pletou s uhlím živočišným, což je chyba. Živočišné uhlí se vyrábělo spalováním zvířecích kostí, kdežto to aktivní je ze dřeva, uhlí nebo kokosových ořechů. Je tedy vhodné i pro vegany a vegetariány. Co všechno umí?

Detoxikuje

Aktivní uhlí má vysokou absorpční schopnost – váže na svůj povrch plyny a toxické látky ze zažívacího traktu. Jakmile jsou toxiny „polapené“, tělo je snadněji vyplavuje. Při příští detoxikaci tedy neváhejte aktivní uhlí použít, očista bude maximálně efektivní.

Blahodárně působí na trávicí trakt

Zažívací potíže, plynatost, nadýmání, dietní chyby. Jelikož aktivní uhlí očišťuje tělo od toxinů a zabraňuje hromadění odpadního materiálu, blahodárně působí na trávicí trakt. To se projevuje i na stavu pleti. Zbavíte-li se nežádoucích látek, přestanete trpět na akné.

Bělí zuby

Káva, červené víno, kouření. Dávno vaše zuby nejsou bílé jako sníh? Použijte aktivní uhlí, které z chrupu odstraní špínu. Díky němu prokouknou.

Nahrazuje deodorant

Antiperspiranty nemají tu nejlepší pověst. Odborníci je kritizují pro obsah hliníkových solí, navíc potlačují přirozené pocení. Jenže přes tělesný zápach způsobený bakteriemi a toxiny vlak nejede. Řešení se nabízí opět v aktivním uhlí. To se dá aplikovat i do podpaží.

Snižuje hladinu cholesterolu

Příznivci tohoto zázraku vyráběného zuhelněním rostlinného materiálu tvrdí, že aktivní uhlí na sebe váže špatný typ cholesterolu a tím snižuje riziko kardiovaskulárních chorob.

Vlasy ho milují

Bohužel, mnoho lidí se potýká se svědivou, šupinatou a suchou pokožkou hlavy, jež ovlivňuje kvalitu vlasů. Detoxikační vlastnosti aktivního uhlí si ale poradí i s tímto problémem. Opět platí, že na sebe uhlí naváže toxiny a vypláchne je. Dá se tedy považovat i za kosmetický prostředek, jež navíc očišťuje samotnou vodu od chemie a přidaných látek.

Zdroje: pennmedicine.org, healthfitnessrevolution.com, https://www.eater.com/2017/6/7/15750526/activated-charcoal-black-food-trend-nyc-ban







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:18
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:06

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat